Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje u rijeci

Vikendaša zatukao pa pijan urlao: Ubio sam ga, dužan mi je

Milan Nekić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
05.05.2015.
u 22:00

Milanu Nekiću sude za ubojstvo Zagrepčanina Joze Tomaševića

- Jesam, ubio sam Tomaševića, on je meni bio dužan, čula sam kako galami muškarac koji se šetao po terasi, ali nisam vidjela tko je jer sam bila na svojoj verandi, udaljenoj 50-ak metara od Jozine vikendice, mislila sam da govori na mobitel ili sam sa sobom – kazala je jučer na Županijskom sudu u Rijeci u svjedočkom iskazu žena iz Senja koja je Tomaševića poznavala više od trideset godina, a dugo poznaje i optuženog za njegovo ubojstvo, Milana Nekića (65) iz Senja, ali tada ga nije prepoznala. No, potvrdila je, optuženog nikad nije vidjela da radi na Tomaševećevoj kući.

Nekića tužiteljstvo tereti da je 15. ožujka lani oko 21.30 sati na terasi vikend kuće 87 godišnjeg Zagrepčanina Joze Tomaševića u Senju tijekom prepirke gurnuo Tomaševića na tlo te mu rukama, nogama i drvenom lampom zadao brojne udarce u glavu. Nanio mu je više teških ozljeda zbog kojih je došlo do obilnog krvarenja, a nesretnik se na koncu ugušio u krvi. Nekić je odmah nakon ubojstva uhićen i neko je vrijeme bio u istražnom zatvoru, a sada na rasprave dolazi sa slobode.

U nastavku suđenja, koje u riječkoj sudnici prate i kćeri ubijenog, iskazivali su i vještaci. Prema nalazu i mišljenju toksikologa optuženi Nekić, prema rezultatima alkotesta dregerom koji se smatraju vjerodostojnim, u vrijeme ubojstva bio je pijan, izmjereno mu je 1,49 promila alkohola u krvi što, objasnila je vještakinja, nije u suprotnosti s podatkom da mu je 12 sati nakon događaja, idućeg jutra, alkohol u krvi bio na nuli. Ubijeni Tomašević, prema nalazima obdukcije, u vrijeme smrti bio je trijezan. Vještak za biološke tragove razjasnio je tragove i briseve krvi i epitela pronađene na odjeći optuženog i ubijenog, no o dinamizmu nastanka ozljeda iskazivat će vještak sudske medicine. Prema biološkom vještačenju na tenisicama i odjeći optuženog Nekića bilo je tragova krvi ubijenog Tomaševića.

>> Senjanin Milan Nekić optužen za ubojstvo 87-godišnjeg Zagrepčanina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije