Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Maloljetnici prodavali markice natopljene halucinogenom drogom

LSD
Foto: PU međimurska
1/4
20.04.2015.
u 13:08

Za svu trojicu maloljetnika podnijete su kaznene prijave Županijskom državnom odvjetniku za mladež u Varaždinu

Tisuću i devedeset papirnatih oslikanih markica natopljenih halucinogenom drogom LSD-om pronašli su policajci prilikom pretresa kuće 16-godišnjaka iz Pribislavca pokraj Čakovca. U uličnoj prodaji zaradio bi između 25.000 i 50.000 kuna, no da je uspio  "utopiti" i 21.600 markica koje je imao pripremljene za natapanje, zarada bi se popela na preko milijuna kuna!

Policija je u njegovu domu pronašla i 7,4 grama LSD-a u obliku bijelog praha. Manju količinu markica uspio je prodati za 20 do 50 kuna po komadu.

Najmanje pet doza prodao je drugom maloljetniku, ovaj ju je preprodao trećem koji je nastavio taj lanac. Protiv sve trojice vršnjaka podnijete su kaznene prijave. Istraga tu ne završava jer je malo vjerojatno da je mladić iz Pribislavca radio posve sam.

Droga vjerojatno potječe iz Nizozemske, a mladić ju je, kako neslužbeno doznajemo, nabavio preko - interneta. Markice su veličine 50 puta 50 milimetara i stavljaju se ispod jezika. Kad ih slina razgradi, ulaze u krovotok i izazivaju žestoke reakcije već nakon pola sata. Zabilježeni su slučajevi da konzument počne udarati glavom o zid ili skoči kroz prozor jer misli da može letjeti.

Cjenovno je dostupna i srednjoškolcima koji se odreknu nekoliko gableca i kupe tu opasnu drogu.

LSD-a posljednjih nekoliko godina navodno nije bilo u Međimurju. Zaplijenjeni bijeli prah nema posve isti kemijski sastav LSD-a, no u Zagrebu je potvrđeno da je riječ o toj vrsti droge. Nije isključena mogućnost da se u daljnjem tijeku istrage zatraži i pomoć Interpola.

>> 'Indijsku konoplju treba izmjestiti iz I. skupine droga'

Komentara 4

OB
ObrenM
16:26 20.04.2015.

Ostavite se djecice.Imaju bezazlene hobije.Samo ce napraviti ovisnicima na stotine mladih.Mozda da im omogucimo da nose i samostrele,ako im netko zamjeri na nevinim igricama.

OB
ObrenM
16:26 20.04.2015.

Ostavite se djecice.Imaju bezazlene hobije.Samo ce napraviti ovisnicima na stotine mladih.Mozda da im omogucimo da nose i samostrele,ako im netko zamjeri na nevinim igricama.

DU
Deleted user
14:33 04.05.2016.

7 400 000 mikrograma = 7,4 grama 1 doza 150-250 mikrograma Da ziher ce neki klinac iz pribislavaca nabavit to, nemogu ni meksički karteli se docepat....puj novinarstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije