Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražila 3000 eura mita

Posrednik: Rekla je da pacijenta treba oderati

Roza Alerić
Foto: Marko Mrkonjic/Vecernji list
17.03.2015.
u 08:15

Roza Alerić tvrdila je da ideja o traženju novca nije bila njezina, već Pandžićeva

Stjepan Kataj (60) iz Županje danima se previjao od bolova zbog kamenca u bubregu. Vinkovački liječnici preporučili su mu operaciju u KBC-u Osijek.

– Kada je naš sin Vedran vidio oca kako se muči, otišao je potražiti nekoga tko može pomoći da ga se hitno pregleda i operira – kaže Stjepanova supruga Anica. Zbivalo se to lani u ožujku. Što se dalje događalo, ona, tvrdi, ne zna. Doživjela je infarkt isti dan kada joj je suprug završio u bolnici.

Razradio sa susjedom

Vedran Kataj nazvao je Krešimira Pandžića (29). Pandžić je, tereti se, sve dalje razradio sa svojom susjedom Rozom Alerić (48) (na fotografiji), višom medicinskom sestrom na Odjelu urologije KBC-a Osijek. Sestra je, prema optužnici, kasnije zatražila 3000 eura za obavljeni pregled i prvu operaciju te još jednu operaciju koja je pacijenta tek čekala. Novac su, vjeruju istražitelji, trebali podijeliti.

– Nisu mu uspjeli razbiti kamenac od prve pa je morao ponovno na stol – objašnjava Ankica Kataj. Dok je Pandžić lani u svibnju preuzimao novac u osječkom kafiću "Jelačić", spremno ga je čekala policija. Uhićen je, kao i Roza Alerić.

–Ne osjećam se krivom – izjavila je, doznajemo, R. Alerić jučer na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku. Krivnju priznaje Pandžić, no nije se nagodio s USKOK-om. U istrazi su, pak, prebacivali krivnju jedno na drugo. Medicinska sestra tvrdi kako ju je Pandžić "prevario i iskoristio". Zamolio ju je, započela je, da pomogne pacijentu.

– Rekao mi je nakon svega da mi gospodin želi zahvaliti jer sam puno učinila za njegova oca. Rekao je da je pun novaca. Odgovorila sam da me ne zanima i neka se, ako želi, njemu oduže, ali da mene u to ne petlja – branila se.

Priopćio joj je kasnije, nastavila je, da je tražio 1000 eura i da se obitelj time želi njoj odužiti. – Rekla sam mu da nije normalan i kako može tražiti toliki novac – navela je. Tražila je, kazala je, i broj telefona Vedrana Kataja, no Pandžić joj navodno nije htio udovoljiti.

No, prem Pandžićevoj priči, uzimanje novca bila je njezina ideja.

Lažirana prijava

– Nije se nikakav novac spominjao u početku, ali je Roza poslije rekla da ga treba oderati i da računa na to da će nešto dobiti. Tako je sve počelo – iznio je on na sudu. Sudi se i Elizabeti Keteš, službenici Porezne uprave u Belom Manastiru. R. Alerić se tereti da ju je nagovorila da joj ovjeri poreznu prijavu po kojoj ima olakšice jer je navedeno da živi u Čemincu, području od posebne državne skrbi. Tereti se da si je tako pribavila 5562 kune povrata poreza.

>>Patolog Dražen Cuculić: Iz straha za posao dao sam mu novac

>>Medicinska sestra ponudila 10.000 eura onome tko joj 'sredi' posao

Komentara 45

DU
Deleted user
08:47 17.03.2015.

Napokon su ljudi počeli sakupljati hrabrost I prikazivati ove kriminalce. Kada cemo vidjeti lječnike na djelu? Ovo u clanku je sitna riba u poredjenju koliko ljecnici traze za usluge.

DI
Diners
08:40 17.03.2015.

Takvih je puna Hrvatska!

ZA
zambezi
08:05 17.03.2015.

Vidi joj se na faci da odiše humanošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije