Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruki naručitelj ubojstva

Medanić zbog novca dignuo tužbu protiv odvjetnice

šime medanić
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/3
10.10.2015.
u 17:00

Piplović i dalje zastupa Medanića iako ju je prijavio kazneno i Odvjetničkoj komori

Premda iza rešetaka u Lepoglavi služi kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora zbog naručivanja ubojstva svoje sestre Slavice, Šime Medanić i dalje ima posla s pravosuđem, ali ovaj put po svojoj volji, kao privatni tužitelj.

Nije htio plaćati ubojicu

Svoju je odvjetnicu Asju Piplović i njezina sina Juru Bralića tužio zbog prijevare. Županijski sud u Varaždinu u tom se postupku nedavno proglasio nenadležnim za postupanje. Medanićeva opunomoćenica, odvjetnica Marija Budimir, o tom postupku zasad ne želi govoriti. Njezina tužena kolegica Asja Piplović, kojoj je, tvrdi, Medanić i dalje klijent i redovito komuniciraju, tek kratko objašnjava da je u istoj stvari Medaniću već odbačena kaznena prijava, kao i prijava Odvjetničkoj komori, te da cijeli njihov spor zadire u sferu odnosa odvjetnika i klijenta koji je tajan.

Otkriva tek da nije mogla postupiti po Medanićevim zahtjevima i uputama u poslovima koje obavlja vezanim za imovinu i isplatu novca što je njega potaklo na prijave i tužbu, a koje su bez temelja.

– Kao odvjetnik ne mogu postupati nezakonito, nikad tako nisam radila pa nisam mogla ni u ovom slučaju raditi drukčije uza sve uvažavanje zahtjeva klijenta koji nije htio uplatu na račun zatvora. Usto, sve sam napravila po njegovim punomoćima i sada čekam sudsku uputu o uplati određenog iznosa za dionice na poseban račun tako da nema govora ni o kakvoj prijevari – kazala je Asja Piplović. Dodaje da zakonitost njezina postupanja dokazuje dokumentacija, a da je "čista", potvrdila je i Odvjetnička komora i ranije odbačena kaznena prijava.

Odvjetnica Piplović i dalje je Medanićeva braniteljica u slučaju optužbi da je naručio likvidaciju Nikole Grbića, ubojice svoje sestre, za što je Medanić u studenome 2013. godine nepravomoćno oslobođen na Županijskom sudu u Puli, ali predmet je po žalbi tužiteljstva na Vrhovnom sudu. Prema optužnici, Medanića se tereti da je 2006. godine nagovorio Pericu Majstorovića, s kojim je Grbić ranije ubio njegovu sestru, da likvidira Grbića. Motiv ubojstva bio je novac jer se Medaniću više nije dalo plaćati ubojici.

Naručio ubojstvo ministra

Kako je nakon ubojstva Šimine sestre Majstorović prisvojio 270 tisuća eura, a Grbić je neprestano tražio isplatu, Majstorović je pristao ubiti Grbića te ga je likvidirao s četiri hica iz pištolja. Zbog sudjelovanja u ubojstvu Medanićeve sestre Majstorović je također bio osuđen na 40 godina zatvora, no pravomoćnost presude nije dočekao jer se u lipnju 2010. objesio u zatvoru. Tako je na optuženičku klupu kao naručitelj Grbićeva ubojstva sjeo samo Medanić. Inače, Medanić je odležao 12 godina jer je naručio ubojstvo bivšeg ministra turizma Antuna Marcela Popovića. Dok je izdržavao tu kaznu, naručio je ubojstvo sestre. Zbog toga je u javnosti poznat kao "mozak za naručena ubojstva". Njegova odvjetnica Asja Piplović iz afere Maestro izašla je oslobođena optužbi koje su je teretile, a bile su vezane uz korupciju u Fondu za privatizaciju. Taj joj je postupak poslovno i osobno naštetio pa se našla 17. na listi najvećih poreznih dužnika s dugom od 7,7 milijuna kuna. Nakon niza postupaka, kaže, dokazala je da je riječ o neutemeljenom poreznom dugu, a potom i uspjela u tužbi protiv države zbog naknade štete pa će svoje eventualne porezne obveze riješiti u nagodbi.

>> Hoće li Š. Medanić biti prvi Hrvat osuđen na dvije maksimalne kazne

Komentara 1

OB
Objektivno...
14:25 11.10.2015.

Jel taj u zatvor ponio i blok narudžbenica? Kladim se da ni za jednu tu uslugu ubojica nije platio PDV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije