Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmska pljačka

Maskirani i naoružani presreli zaštitara, istukli ga i odnijeli novac

pljačka split (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
26.08.2012.
u 09:57

Riječ je o Jadrolinijinom dnevnom utršku kojeg je zaštirar s djelatnicom tvrtke vozio u Finin trezor

Lakše je ozlijeđen zaštitar, a veća količina novca ukradena je u pravoj filmskoj oružanoj pljački koja se dogodila u subotu u 23 sata u Splitu, pred zgradom Fine.

Dnevni utržak Jadrolinije u Finin su trezor u službenom hyundaiju prevozili zaštitar Gradske sigurnosti Ante Č. (34) i djelatnica hrvatskog nacionalnog brodskog prijevoznika Ines N. (46).

Prepriječio se golf

Na Mažuranićevu šetalištu put im je prepriječio bijeli golf splitskih registracija iz kojeg je istrčalo više maskiranih i naoružanih muškaraca. Zaštitara su izvukli van i istukli ga te je lakše ozlijeđen, a novac su pokupili i pobjegli s plijenom u nepoznatom smjeru. O kojem je iznosu riječ, policija ne želi izlaziti u javnost, ali s obzirom na to da je riječ o suboti u srcu sezone, koja je udarni Jadrolinijin dan, sigurno nije mali.

Policija je tijekom noći obavila očevid i traga za razbojnicima. Pljačka je, očito, bilo dobro osmišljena jer jasno je da su razbojnici pratili zaštitare pa su znali u koje vrijeme dolaze po utržak u Jadroliniju te kada ga pohranjuju u trezor. Takvi dobro osmišljeni oružani prepadi, nažalost, nisu rijetkost na ulicama većih gradova. Dvojica maskiranih razbojnika naoružanih pištoljima u prosincu 2006. godine presreli su dvojicu zaštitara Sokol Marića ispred glavnog ulaza u trgovinu Pevec u Zagrebu. Pobjegli su s plijenom od nekoliko stotina tisuća kuna. Iako su policijske ophodnje bile blokirale sve važnije ceste u Zagrebu, nisu uspjeli ući u trag lopovima.

Otmica zaštitara

Samo tri dana poslije dvojica razbojnika opljačkali su Hypo banku u Škorpikovoj u Zagrebu i pobjegli s plijenom od više od milijun kuna. Pljačka se dogodila nakon radnog vremena, a razbojnici su presreli zaštitara Sokol Marića kada je izlazio u dvorište. Silom su ga ugurali u hodnik gdje su bile i dvije zaposlenice. Nakon što su uzeli novac, svezali su ih i zaključali.

U siječnju 2008. pažnju javnosti zaokupio je nestanak zaštitara Gorana Safića i kombija u kojem je prevozio novac. Ispostavilo se da je pljačku i otmicu osmislio njegov kolega Josip Noršić, tada i sam zaposlenik Sokol Marića, koji je sa Kristijanom Gregurićem oteo blindirani kombi i 2,8 milijuna kuna. Noršić je poslije tvrdio da se na pljačku i otmicu odlučio iz avanturizma, a Gregurević zbog financijskih problema.

Komentara 12

HE
heather
13:02 26.08.2012.

dajte ljudima posao i poštenu plaću pa neće krasti

NE
nezaposleni
15:30 26.08.2012.

Od nećega se mora i Živjeti, tako mi je već nekoliko godina

BO
boston
11:24 26.08.2012.

Gradska sigurnost za covjeka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije