Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buktinja u Maksimiru

Maskirane osobe čelniku Euroherca zapalile mitsubishi pajero i mercedes ML

20.04.2015., Zagreb -  U Pilarovoj ulici na kucnom broju 37, nocas su izgorjela dva automobila - Mitsubishi Pajero i Mercedes ML. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
20.04.2015.
u 23:00

Nekoliko maskiranih osoba došlo je do obiteljske kuće Damira Zorića i zapalilo automobile kojima se koriste on i supruga Lidija Zorić

Tri jake detonacije u noći na ponedjeljak, u jedan sat, uznemirile su stanare Pilarove ulice u Maksimiru. Pogled kroz prozor užasnuo ih je – dva automobila njihova susjeda Damira Zorića (55), šefa uprave Euroherc osiguranja, u trenutku su planula. Terenac mitsubishi pajero u vlasništvu Damira Zorića bio je parkiran u dvorištu, dok je službeni mercedes ML zagrebačkih oznaka u vlasništvu Euroherc osiguranja stajao pokraj ograde.

Miris paleža u zraku

Razlog buktinje koja je progutala oba automobila bio je isti – nekoliko maskiranih osoba došlo je do obiteljske kuće Damira Zorića i zapalilo automobile kojima se koriste on i supruga Lidija Zorić. Je li riječ o zapaljivim koktelima koje su ubacili u automobile ili su automobile polili benzinom i zapalili, zasad se ne zna. Zagrebačka policija ne otkriva okolnosti događaja jer je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku. Jutro nakon nemilog događaja, stanari Pilarove ulice, u kojoj se još osjeća jak miris paleža, zabrinutih su lica, baš kao i Lidija Zorić koja nam otvara vrata obiteljske kuće.

– Još smo u šoku, ne znam što da vam uopće kažem – govori Lidija Zorić, nekadašnja savjetnica za gospodarstvo predsjednika Tuđmana. Otkriva nam da je počinitelje uspjela snimiti kamera koja se nalazi ispred kuće, u neposrednoj blizini jednog od izgorjelih automobila.

U Eurohercu od 2009.

– Upravo dajemo snimke policiji, ali ne znam baš koliko će to biti od koristi jer su počinitelji sakrili lica, stavili su neke kapuljače preko glave – potištena izraza lica kazala je Lidija Zorić te dodala da nikome od članova obitelji dosad nisu prijetili. U paležu na sreću nitko nije ozlijeđen, a vatrogasci i policija na mjestu događaja zadržali su se do ranih jutarnjih sati. Susjedi o Zorićima imaju samo riječi hvale i ne pada im na pamet tko bi im želio nauditi.

– Ovo je zastrašujuće, nikada se dosad takvo što u kvartu nije dogodilo. Zorići su mirni i pristojni obiteljski ljudi – komentirao je prvi susjed Zorićevih. Policija zasad ne izlazi u javnost s motivima podmetnutog požara, no moguće je da se motivi nalaze u karijeri Damira Zorića. Na mjesto predsjednika uprave Euroherca došao je 2009., a prije toga bio je član uprave i drugih osiguravajućih društava. Svojedobno je bio i hrvatski veleposlanik u BiH. Nakon toga bio je na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a sjedio je i u nadzornom odboru Janafa. Njegov komentar, kao i službeno očitovanje Euroherc osiguranja, do zaključenja ovog teksta, unatoč nastojanjima, nismo uspjeli dobiti.

Komentara 10

DU
Deleted user
06:31 21.04.2015.

Anketa, Zoriću su zapalili aute jer je: 1. Šef uprave Euroherca, 2. HDZ-ovac, 3. hercegovac

Avatar _Hedon_
_Hedon_
00:14 21.04.2015.

Ajme koja šteta limuzina... Valjda su bili osigurani

US
U sridu
01:42 21.04.2015.

sad ce ih lijepo naplatiti od svoje kuce,tako to rade ameri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije