Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJE, IZNUDA...

Korade nepravomoćno osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora

Mario Korade
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
21.11.2016.
u 14:22

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru sudu je dokazalo da je Korade prijetio i protupravno oduzeo slobodu braći Robertu (27) i Nenadu (20) Bistroviću te njihovom susjedu Zlatku Behini (32)

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je na dvije godine i dva mjeseca zatvora osudio Marija Koradea (27).

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru sudu je dokazalo da je Korade prijetio i protupravno oduzeo slobodu braći Robertu (27) i Nenadu (20) Bistroviću te njihovom susjedu Zlatku Behini (32), prenose 24 sata.

Osuđen je i zbog iznude prijatelja (25) te sprečavanja dokazivanja.

Sud je odbacio optužbu za ilegalno oružja i prihvatio obranu da je streljivo koje je policija pronašla kod njega doma ostalo još od njegova oca Ivana Koradea, koji je 2008. godine pobio petero ljudi.

>> Korade tri godine iznuđivao muškarca iz Zlatara

>> Neukrotivi sin generala Korade muškarcima prijetio pištoljem

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
15:10 21.11.2016.

taj nebude imal mira dok ne naiđe na sebi sličnog

CR
crocro
15:00 21.11.2016.

Pronađeno streljivo? Ako je znao da u kući ima streljiva koje je ostalo još od njegova oca, zašto to streljivo nije uredno predao policiji i ne bi snosio nikakve sankcije. Štoviše, bio je kao građanin dužan predati streljivo iz kuće i proći nekažnjeno. On je znao za streljivo, nije ga htio predati. I sada mu sud uzima u obzir da je opravdano što u kući ima streljivo jer je to od njegovog oca. Tako se u možebitnim sličnim situacijama opet pronađe streljivo u kući ili na njegovu posjedu, pa će se opet opravdavati da je to od njegova oca ali nije znao da to postoji. Tako može biti snabdjeven streljivom čitav život jer će streljivo biti vlasništvo njegovog pokojnog oca za što nije kriv. Sve što se pronađe opasno za ljudske živote neći biti on kriv već njegov otac. U najmanju ruku kako je streljivo pripisano u vlasništvo oca tako se moglo jednako pripisati i vlasništvo njegova sina. Jer više ne može biti kriv njegov otac čiji je slučaj zaključen i izbrisan a/a, sada odgovornost može snositi samo njegov sin za posjedovanje bilo kakvih za život i ozđeljivanje opasnih predmeta.

SC
schwertransport
19:59 21.11.2016.

On sjedi i smjeska se jer jos uvijek zahvaljujuci svome ocu ima jaku zaledinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije