Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznuđivao maloljetnika

Uzeo mi je novac koji sam dobio dva dana prije za rođendan

Dražen Gebaj
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
28.04.2015.
u 19:00

Novi proces višestruko osuđivanom Draženu Gebaju

– Ponavljao mi je da zna za moju sestru i mamu i tatu i da moram napraviti sve što mi on kaže. Roditeljima nisam ništa rekao jer sam imao na pameti da ga moram poslušati da ne bi nešto napravio mojoj sestri – svjedočio je maloljetnik na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu gdje se sudi višestruko osuđivanom Draženu Gebaju (50) zbog iznude.

Prenosio crni ruksak

Tužiteljstvo ga tereti da je u prosincu prošle i siječnju ove godine od maloljetnika iznuđivao novac, a u više navrata ga je tjerao da ruksak s nepoznatim teretom prenosi po gradu. Gebaj je maloljetnika presreo u naselju Ružmarinka dok se vraćao iz škole te mu uz riječi "Odsad ćeš raditi što ti ja kažem" uzeo 250 kuna. Istoga dana predao mu je crni ruksak te mu zaprijetio da ga mora odnijeti na parkiralište u Maksimiru gdje ga je dočekao nepoznati muškarac u mercedesu ml crne boje. Ruksak s nepoznatim sadržajem maloljetnik je prenosio još u dva navrata, a Gebaj ga je tražio i da mu nabavi još 600 kuna. Maloljetnik je konačno sve rekao roditeljima kada ga je Gebaj 26. siječnja presreo s još dvije osobe te mu uzeo 200 kuna.

Pokvarile mu se ocjene

– Ja sam dva dana prije toga imao rođendan i kod sebe sam imao novac od rođendana i on mi je uzeo taj novac – svjedočio je maloljetnik na sudu. Iskaz je davao videovezom u odvojenoj prostoriji, a uz njega je bila i stručna osoba. Iako nije bio u istoj prostoriji s optuženim Gebajem, sutkinja je primijetila da je vidno uznemiren te da mu drhte noge, a kada ga je upitala kako se osjeća, odgovorio joj je da se osjeća uznemireno. Sutkinji je rekao i da su mu se ocjene u školi drastično pokvarile te da se osjeća uzrujano svaki put kada mora ići u školu. Gebaj od početka tvrdi da nije kriv, a nakon što je čuo maloljetnikov iskaz, komentirao je da je sve izmišljeno.

>> Maloljetnika iznudio za 600 kuna i još ga tjerao da bude kurir

>> Uhićena jer je iznuđivala bivšeg poslodavca

Komentara 7

OB
ObrenM
17:13 28.04.2015.

Tko je mentor Gebaja?Kako moze egzistirati godinama u kriminalnim aktivnostima-dilanju,iznudama i ostalom.Gdje su sada Romi da ga se javno odreknu,ukoliko nisu kao i on?

DU
Deleted user
19:44 28.04.2015.

"...uzeo 250 kuna...još 600 kuna...te mu uzeo 200 kuna..."___________Ha Ha Ha, koji kokošar...

AB
abendblatt
22:02 28.04.2015.

Tom Gebaju je hitno potrebno jedno deset godina razmisljanje u Lepoglavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije