Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Majku zatukao jer je mislio da je vještica, prisilno smješten na psihijatriju

policija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
08.02.2017.
u 14:21

M.R. (51) 89-godišnju majku više puta udario je šakom u glavu i prsa, a potom ju je bacio na pod, gdje ju je nastavio udarati po cijelom tijelu

M.R. (51) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je proglašen krivim za ubojstvo svoje majke J.R. (89) koju je, prema optužnici, na vrlo brutalan način ubio 19. kolovoza 2016. u njihovoj obiteljskoj kući u Kuzmincu kod Mihovljana. Kako je u trenutku ubojstva bio neubrojiv, prisilno je smješten u psihijatrijsku ustanovu na šest mjeseci, a sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Suđenje je ekspresno okončano isti dan kada je i počelo, a M.R. je priznao djelo za koje ga se teretilo. Prema optužnici, M.R. je svoju teško bolesnu i nepokretnu majku ubio u stanju akutnog psihotičnog maha u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti značenje svog postupanja ni vladati svojom voljom.

Više ju je puta šakom udario u glavu i prsa, a potom ju je bacio na pod, gdje ju je nastavio udarati po cijelom tijelu. Potom je uzeo sjekiru, kojom ju je također više puta udario po glavi i tijelu, a zatim joj je i nožem zadao više ubodnih rana. Uza sve to, nogama ju je gazio po prsnom košu. Uslijed zadobivenih ozljeda, nesretna žena je preminula, a M.R. koji je imao problema s alkoholom, majku je tukao i prije tog stravičnog događaja.

Tužiteljstvo je djelo okarakteriziralo kao teško ubojstvo, za što je zapriječena kazna i do 40 godina zatvora, no kako je M.R. bio neubrojiv, umjesto u zatvor bit će prisilno hospitaliziran, a produljen mu je i istražni zatvor u kojem je od uhićenja.

Inače, M.R. je u svojoj obrani naveo da je taj dan s majkom razgovarao i dogovarao spremanje drva za zimu, nakon čega je otišao gledati televiziju.

– Kada sam se vratio u sobu, majka više nije bila majka. Preplašio sam se i zvao sam je imenom. Mislio sam da je vještica i onda sam je bacio s kreveta i učinio to – kazao je. 

>> Stravičan zločin: muškarac koji je sjekirom i nožem ubio nepokretnu majku najvjerojatnije će završiti u duševnoj bolnici

Komentara 3

OB
ObrenM
18:11 08.02.2017.

Tko su mu bili lijecnici?

OB
ObrenM
18:11 08.02.2017.

Tko su mu bili lijecnici?

MX
Mister X
10:25 09.02.2017.

Kako takove naši novinari nazivaju "muškarac" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije