Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPORABA DROGE

Luksetić optužen da je držao 15 kg marihuane radi prodaje

Huanito Luksetić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
26.02.2015.
u 16:50

Luksetić i dalje ističe da nikad nikome nije nudio ni prodavao marihuanu

Protiv Huanita Luksetića (37, na slici), Riječanina čije je uhićenje u listopadu lani izazvalo veliku pozornost jer je u njegovoj  kući u Matuljima policija zaplijenila 22 kilograma marihuane, a on je odmah ustvrdio da nije diler i da se radi o "sirovini" potrebnoj za proizvodnju konopljinog ulja koje mu je jedini lijek za multiplu sklerozu, podignuta je "klasična" optužnica zbog zlouporabe droge. Tereti se za dva (ne)djela – da je 15 kilograma marihuane držao radi prodaje i da je s Goranom Zakrajšekom (45) uzgajao i zasadio 11 stabljika marihuane u vrtu uz obiteljsku kuću.

Terećenja da je drugima u svojoj kući davao na uživanje drogu, zbog čega je prije mjesec dana bio ponovno saslušavan pred tužiteljstvom, nema u optužnici.

Luksetićevo uhićenje, njegov izlazak iz istražnog zatvora nakon što je sa svih strana sakupljen novac za plaćanje jamčevine, i brojni istupi u javnosti, kako samog Luksetića tako i brojnih udruga, liječnika i oboljelih od multiple skleroze, potakli su široku raspravu o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe pa je i Ministarstvo zdravlja osnovalo posebno Povjerenstvo koje se sada bavi tim pitanjem. Optuženi Luksetić i dalje ističe da nikad nikome nije nudio ni prodavao marihuanu već da ju je uzgajao za svoje potrebe jer ima pravo na izbor, dostojanstven život i zdravlje.

>> Vladimir Gredelj: Društvo je licemjerno jer Huanito je "kriv" samo zato što nastoji ostati živ!

>> Huanito Luksetić: Marihuanu sam uzgajao za liječenje multiple skleroze

Komentara 10

DU
Deleted user
17:55 26.02.2015.

ako je bolestan i to mu pomaze ja ne vidim razloga a ni sile koja bi njemu zabranila upotrebu

ZD
zg_dubrava
09:17 27.02.2015.

ovo je malo zeznuto...15 kg ipak nije tako mala kolicina da sud uvazi da je za osobnu uporabu pa makar i bio tako tesko bolestan...

RM
rmd3
08:21 27.02.2015.

bolje marica nego smeče od ljekara free marica,ljudi se boje biljke a gutaju drogu svaki dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije