Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Radio' dvostuko više od kolega

Lovrić mlađi pod istragom jer je lažirao prekovremene

05.09.2014., Zagreb Bivsa sisacko-moslavacka zupanica Marina Lovric Merzel nakon vise od pet mjeseci provedenih u istraznom zatvoru u Remetincu pustena je na slobodu. Suprug Mladen i sin Sasa.
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
04.02.2016.
u 22:30

U travnju 2014. tako je Lovrić odradio plaćenih 276 radnih sati, dok je prosjek bio 160. Isti mjesec odradio je smjenu od 36 sati kao vozač Hitne

Policija provodi predistražne radnje protiv Saše Lovrića (31), sina bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, potvrđeno nam je iz više izvora. Postupaju prema nalogu sisačkog Državnog odvjetništva. Saša Lovrić, po struci medicinski tehničar, zaposlenik je Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, ustanove koja je pod ingerencijom Županije i gdje je bio zaposlen u vrijeme dok mu je majka bila županica. Prije toga radio je u sisačkoj bolnici, također pod županijskom ingerencijom.

– Policija je od nas zatražila evidenciju rada Saše Lovrića u posljednje dvije i pol godine. Zanimalo ih je s kim je radio, gdje je radio. Mi smo surađivali – rekao nam je ravnatelj Zavoda dr. Tomislav Fabijanić, koji je na ovu funkciju došao nedavno, nakon što je vlast u toj županiji preuzeo HDZ. Dodao je kako je Lovrić trenutačno na bolovanju zbog ozljede na radu. Sporna dežurstva i prekovremeni sati Saše Lovrića, koji je tada bio zaposlen kao voditelj tima Hitne medicinske pomoći u Sunji, prvi put su se u javnosti spominjali sredinom 2014. Iz izlista njegovih radnih smjena bilo je vidljivo kako mjesečno ostvaruje i do 120 prekovremenih sati.

U travnju 2014. tako je Lovrić odradio plaćenih 276 radnih sati, dok je prosjek bio 160 do 170 sati mjesečno. Tada su neki zaposlenici Zavoda za hitnu medicinu isticali kako mu je to omogućeno upravo zbog pozicije njegove majke. Također su isticali podatak kako je on u tom mjesecu odradio i smjenu od 36 sati kao vozač Hitne pomoći, što zakonski nije smio. Zakon propisuje vozačima Hitne pomoći najdulje 12-satnu smjenu. Istražuje se i nestanak recepata pojedinih liječnika Hitne medicinske pomoći, no službenu potvrdu tih informacija nismo uspjeli dobiti.

>> Zagrebački sud potvrdio optužnicu protiv Marine Lovrić Merzel 

>> Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupke protiv Rimac i Lovrić Merzel

Komentara 15

SC
scott12
22:57 04.02.2016.

kakva majka takav sin....

ST
stric7
23:02 04.02.2016.

...36 sati u komadu odradio !!!???..... "komunistička partija daje ti krila"

OB
ObrenM
23:37 04.02.2016.

Sto ste se uhvatili postene obitelji?Lopovska majka,koja ne zna sto je studirala nam u Saboru kroji zakone,kao nagradu za njen lopovluk i moral.Sincic dostojno prati majku kada u mjesecu prekovremeno radi vise nego sto imaju ti dani sati.Dok se za zaposlenje najnizeg ranga trazi nekaznjavanje dotle je Sd-peu to prednost za obnasanje saborske duznosti.Kada ce Milojko,bratac i cale u Rmt.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije