Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalna pljačka obiteljske kuće

Lopovi pretukli oca vlasnika kladionice i pobjegli sa sefom

lopov
Foto: ilustracija
21.01.2017.
u 18:10

Način na koji je prepad izveden upućuje na to da je riječ o dobro organiziranoj akciji koja ima potpis organiziranog kriminala

Pod okriljem noći četiri naoružane i maskirane osobe upale su 17. siječnja u večernjim satima u kuću obitelji Pinjuh u Širokom Brijegu. U tom trenutku u kući je bio Jure Pinjuh, inače otac Jakova Pinjuha, jednog od vlasnika kladionica Williams, čije je sjedište u Širokom Brijegu.

Razbojnici, čiji identitet za sada nije poznat, u kuću su upali u potrazi za dragocjenostima.

Iz šturih objava u bh. medijima, proizlazi da su napali Juru Pinjuha. Prijetili su mu oružjem, tražeći ga da im kaže gdje je novac. Na koncu su ga i pretukli i teško ozlijedili, pa je prevezen u bolnicu u Mostaru, gdje je zadržan na liječenju.

Bh. mediji pišu da razbojnici nisu otišli neobavljena posla jer su sa sobom odnijeli sef koji je bio u kući. Sef su, može se pretpostaviti, vjerojatno odnijeli jer ga nisu znali ili mogli otvoriti, te da su sa sefom pobjegli u bijelom BMW-u, koji je malo nakon toga nađen zapaljen u Čitluku.

S obzirom na to da je automobil, kako se sumnja, prethodno ukraden u Mostaru, sve upućuje na to da je bila riječ o prethodno dobro isplaniranoj akciji. Činjenica da su u razbojstvo krenuli s ranije ukradenim vozilom, koje je naknadno zapaljeno, svjedoči da su se dobro pobrinuli da iza njih ne ostane tragova prema kojima bi mogli biti otkriveni.

Takav modus operandi tipičan je potpis organiziranog kriminala, koji se u svim svojim velikim akcijama – bilo da se radi o velikim razbojničkim prepadima ili klasičnim “sačekušama” – koristi ukradenim vozilima, koja naknadno budu zapaljena.

Vatra, kao što je poznato, uništava sve pred sobom pa je to najbolji način da se policiji uništavanjem bioloških tragova, eventualnog DNK ili otiska prstiju, oteža posao.

Osim toga, s obzirom na to da je prepad na kuću Pinjuhovih napravljen u noćnim satima, to vjerojatno znači da su razbojnici jako dobro znali koga u kući ima, a koga nema, što bi upućivalo na to da je obitelj jedno vrijeme praćena.

Isto tako, onaj tko je osmislio i izveo razbojnički prepad, očito je znao da Pinjuhovi u kući imaju sef. Što je bilo u sefu, za sada nije poznato, jer tamošnja policija zbog interesa istrage o tim detaljima ne govori

. Zanimljivo je i da je Jure Pinjuh pretučen, iako su se razbojnici domogli onog po što su došli. Istraga bi trebala utvrditi jesu li ga napadači tukli kako bi im otkrio gdje čuva dragocjenosti ili je riječ o nekakvoj morbidnoj poruci njegovu sinu Jakovu.

Naime, Jakov Pinjuh je vlasnik i jedan od osnivača kladionica Williams, a kako je u siječnju 2016. naveo bh. portal Faktor, uz njega, tu su kladionicu osnovali Jure Kvesić, Željko Knezović i Mirjan Brkić.

Prema istom izvoru, osnovni kapital im je milijun konvertibilnih maraka. Prema podacima s Poslovne Hrvatske, Pinjuh se povezuje i s nekoliko trgovačkih društva u Hrvatskoj koja se bave raznim poslovima, od građevinskog biznisa, preko posredovanja do kockanja.

Do 2012. bio je član društva Wettpunkt, specijaliziranog za kockanje i klađenje, a kasnija društva u kojima se pojavljuje kao član uprave ili direktor, uglavnom se bave iznajmljivanjem i prodajom nekretnina. Stoga će policija, tragajući za napadačima na njegova oca, sigurno istražiti i poslovanje Pinjuha, kako bi utvrdila motiv napada.    

>> Policajac osumnjičen da je maloljetnika iskorištavao za pornografiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije