Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Području Gline i Topuskog

Otkriveni razbojnici nedavnih napada i provala na Banovini

bosanska policija
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/2
27.10.2016.
u 13:30

Policija je utvrdila kako su dvojica bosanskohercegovačkih državljana, u dobi od 29 i 31 godinu, od 1. rujna do 13. listopada ove godine, počinili ukupno 14 kaznenih djela

Otkriveni su počinitelji niza pljački i razbojništava u rijetko naseljenim banovinskim selima uz kopnenu granicu s Bosnom i Hercegovinom što je dovelo do straha kod preostalog, uglavnom starijeg, stanovništva. Naime, posljednjih tjedana i mjeseci zaredale su pljačke iz kuća na području Gline i Topuskog, i to usred dana, a sve je kulminiralo 8. listopada kada su razbojnici provalili u kuću 80-godišnjakinje u Malom Obljaju, zavezali je i ozlijedili te ukrali novac.

Policija je u četvrtak priopćila kako su policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s djelatnicima bosanskohercegovačkog MUP-a s područja Velike Kladuše, utvrdili kako su dvojica bosanskohercegovačkih državljana, u dobi od 29 i 31 godinu, na području Gline i Topuskog, od 1. rujna do 13. listopada ove godine, počinili ukupno 14 kaznenih djela i to devet teških krađa, dvije krađe te po jedno razbojništvo i oštećenje tuđe stvari.

Nema što nisu krali

Sumnjiči ih se za već spomenuto razbojništvo nad 80-godišnjom Ankom Beljak, kao i za pet teških krađa i dvije krađe u Malom i Velikom Obljaju te Bojni. U tim krađama su ukrali dvije motorne pile, pročistač za vodu, sjekiru, blanjalicu, okretač, ražanj, bakreni rakijski kotao, prijenosno računalo, ribičke štapove i ribički pribor, mačetu te mobitele i novac. Prilikom jedne krađe razbili su i jedno staklo na vratima osobnog automobila.

Preostale četiri teške krađe su počinili i u Starom Selu Topuskom gdje su iz šumarske kuće ukrali ručna kolica i pretvarač napona, iz vikendice vrtnu kopačicu, dva trimera, motornu pilu, dvogled i sjekiru,dok su se iz dviju obiteljskih kuća udaljili ništa ne ukravši.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 50.000 kuna, a dobra je vijest da je većina ukradenih predmeta pronađena te će biti vraćena vlasnicima.

>> Žele da otiđu: Stanovništvo u BiH bijesno zbog prvog arapskog grad, počeli prosvjedi

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar fuzzy
fuzzy
15:32 27.10.2016.

Odrezati im ruke i deportirati natrag u Džamahiriju.

EX
exterminator909
15:08 27.10.2016.

regruti za PINK PANTHER ,,,praksiraju

Avatar ^orlando^
^orlando^
15:33 27.10.2016.

Imena,slike,..... ništa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije