Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispovijest žrtava

Lopov me zgrabio i tresnuo o pod pa je nožem napao sina

Vesna Orašinović
Foto: VL
1/5
29.08.2014.
u 16:13

Vesna Orašinović i sin Željko silom zaustavili opasnog razbojnika

Pokušala sam ga spriječiti da uđe u mjenjačnicu, vikala “ne dam” i počela vrištati, ali nisam uspjela. Čim je ušao, zgrabio me i tresnuo o pod. Udarila sam glavom i pala u nesvijest, usput slomivši i prst. Nisam očekivala da je toliko jak. Poslije toga više se ničega ne sjećam. Kada sam se probudila, već je došla i policija i Hitna i sve je bilo u krvi – kaže Vesna Orašinović (49), vlasnica mjenjačnice VB tours u središtu Slavonskog Broda, koju je u srijedu popodne pokušao opljačkati 25-godišnji maskirani razbojnik iz Zagreba.

“Djelovao je u obrani”

Osim što je slomila prst, Vesna je ozlijedila i kralježnicu te zadobila potres mozga i puno modrica po rukama. Kako sama kaže, tog je dana normalno radila i oko 13 sati htjela zaključati turističku agenciju te ostati u mjenjačnici jer ne može istovremeno biti na dva mjesta. Odjednom je, kaže, na nju nasrnuo neki crni, visoki, ogroman čovjek, koji je s vanjske strane počeo gurati vrata i vikati: “Pljačka!”.

– Nisam sigurna je li bio maskiran ili je možda imao kapuljaču preko glave, ali njegovo mi je lice izgledalo crno – nastavlja vlasnica.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Njezino zapomaganje čuo je sin Željko (26) koji se nalazio u susjednoj prostoriji. Htijući ga spriječiti, hrabri se Željko fizički sukobio s napadačem koji ga je ranio nožem, ali mu je on nakon toga oteo nož iz ruke i izbo ga nanijevši mu za život opasne ozljede.

Izranjavani se razbojnik dao u bijeg biciklom, no ubrzo je u policijskoj potjeri uhvaćen nekoliko stotina metara dalje. Sve troje završili su u bolnici. Željkov punomoćnik Zoran Mataić kaže da procesna pozicija ranjenog sina još nije izvjesna, no on, po njemu, može biti jedino oštećenik.

– Željko je jednostavno branio svoju majku, bojao se za njezin život i djelovao je u nužnoj obrani – rekao je Mataić.

Neće više u mjenjačnicu

Još uvijek vidno šokiran Željko po naputku odvjetnika i u interesu istrage nije mogao otkrivati detalje krvavog obračuna s razbojnikom. Rekao je samo da su mu u sukobu prerezane tetive i žile na desnoj ruci, a rana je bila vrlo velika i duboka, skroz do kosti. Šokirana Vesna, koja se već po treći put našla na meti lopova, ne zna hoće li se više uopće vratiti na posao. Drugi put pričekali su je, kaže, pred kućom njezinih pokojnih roditelja.

Čim je izašla iz auta, razbojnici su je istukli htijući joj ukrasti vozilo. Kasnije su uhvaćeni, ali roditelji su nakon toga bili u velikom šoku te su strahovali za Vesnu.– Ne vjerujem da ću još voditi mjenjačnicu. Imam strašne strahove i stresove i ne mogu mirno spavati. Jednostavno, ne osjećam se dobro – kazala je Vesna Orašinović.

>>Ranjen i krvav sin vlasnice izbo lopova njegovim nožem

>>Razbojnici u tri mjeseca dvaput orobili istu zagrebačku obitelj

Komentara 7

TI
tihidujakovic
16:22 29.08.2014.

sta je trebao cekat da ga ubije pa onda bio mrtav a kriminalac dobio godinu dana!? to ima samo kod nas nigdje vise u svijetu da odgovaras ako lopova ispikas nozem jer te htio ubit

DU
Deleted user
18:23 29.08.2014.

ja u to nista ne vjerujem,nemoguce da u hrvackoj ima lopova koji kradu od gradjana ,i ktome jos podimljeni

A5
a53
07:30 30.08.2014.

Obraniti če ga Mataić je dobar odvjetnik branio mog bivšeg zeta .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije