Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kristina Krupljan

Umirovljeni inspektor o ubojstvu djevojke: Ljubomora je glavni razlog takvih zločina

24.02.2017., Zagreb - Nakon dovrsenog kriminalistickog ispitivanja, osumnjiceni za monstruozno ubojstvo 18-godisnje Kristine Krupljan, David Komsic, priveden je u Drzavno odvjetnistvo. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
26.02.2017.
u 20:28

Sat vremena, od 20.18 do 21.18, sjedili su u ugostiteljskom objektu. Komšić je ubio Kritisnu Krupljan 12 minuta kasnije

– Još mi se nije javio nitko od Davidove obitelji, ni uživo ni telefonski, a i bolje da je tako jer to i ne želim. Mogu im samo zatvoriti vrata ili poklopiti slušalicu – riječi su kojima je majka ubijene Kristine Krupljan (18) jasno dala do znanja što misli o obitelji Komšić te dodala kako taj njihov postupak jasno pokazuje da ih “za Kristinu nikada nije ni bilo briga”.

Masakr tesarskom sjekirom

S obzirom na to da David Komšić (19) u tužiteljstvu nije iznosio obranu, nego je samo kratko rekao da mu je “žao zbog toga što se dogodilo, ali da trenutačno nije u psihičkom i fizičkom stanju da bi rekao išta više” i dalje nije sasvim jasan motiv ubojstva. Koji bi mogli biti razlozi zbog kojih je djevojku više od trideset puta nožem ubo po svim dijelovima tijela – glavi, vratu, prsnom košu, trbuhu, rukama i natkoljenici, pitali smo umirovljenog policijskog inspektora Branka Lazarevića koji je svojedobno deset godina bio na čelu ekipe za očevide PU zagrebačke.

– Moguće je da postoji više motiva zbog kojih je to napravio, ali, iako o slučaju znam samo onoliko koliko sam pročitao iz medija, gotovo sam siguran da je glavni motiv ljubomora. U dugogodišnjoj praksi u kojoj sam i kao operativac i kao šef odsjeka obavio tisuće uviđaja uvijek se u slučajevima sličnim ovome nekako na kraju pokazalo da je to glavni razlog – kaže Lazarević. Dodaje kako su slučajevi u kojima je netko zadao toliko uboda svojoj žrtvi iznimno rijetki te ih se i u tridesetak godina njegova rada dogodilo samo nekoliko.

– Negdje potkraj sedamdesetih muškarac se s tesarskom sjekirom ušetao u ured u kojem je radila njegova djevojka. Došao je do nje i počeo je udarati sjekirom po glavi, nije stao nakon nekoliko udaraca. Ljudi su se razbježali čim je izvadio sjekiru, ali on je djevojku nastavio udarati do neprepoznatljivosti – prisjeća se Lazarević jednog od krvavijih očevida na kojima je sudjelovao. Pamti i slučaj koji se dogodio u stanu u Mamutici, gdje je sin majku nožem izbo tridesetak puta, zamotao je u plahtu i ostavio da leži u ostavi.

Rane pričaju o zločinu

– Rijetko je da ubojice zadaju recimo sedam ili osam uboda ili ispale dva ili tri metka, jer se u pravilu ili zaustave na jednom-dva uboda ili nastave udarati do besvijesti. U slučajevima poput ovoga teško je reći koliko je uboda točno i bilo, jer se oni često i preklapaju, a ovisno o tome gdje su rane zadane može se zaključiti što se događalo za vrijeme ubojstva. Primjerice, ako postoji jedna rana na leđima, a jedna na prsima, to vjerojatno znači da se žrtva otimala i vrtjela – objašnjava Lazarević.

Prema navodima tužiteljstva, Komšić i Kristina Krupljan su prije svirepog zločina bili točno sat vremena u jednom ugostiteljskom objektu. Ondje je Komšiću vjerojatno rekla da se s njim više ne želi viđati.

>> Kako je David Komšić pred licem pravosuđa izrastao u ubojicu

Komentara 4

PR
prdovan
20:44 26.02.2017.

Bitno da mu je "žao", samo ne znam kog; sebe ili cure.

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
22:26 26.02.2017.

Kakva ljubomora, razlog je mozak veličine lješnjaka i kućni odgoj, odnosno ne odgoj.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
06:27 27.02.2017.

Tko normalan nosi nož na spoj?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije