Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlorabio položaj

Lažnom potvrdom o smrti na dužnosti zapovjednik oštetio državu za 3 mil. kuna

vojska
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
29.08.2014.
u 16:01

Šteta ide na teret obitelji stradaloga koja je koristila razna prava zbog te izdane potvrde.

Kriminalisti PU šibensko-kninske prijavili su nadležnom Državnom odvjetništvu 54-godišnjeg zapovjednika postrojbe MORH-a  iz Splita za zloporabu položaja i ovlasti.

Sumnjiče ga da je izdao lažnu potvrdu da je jedan djelatnik Ministarstva obrane poginuo na dužnosti, iako mu je bila dobro poznata činjenica da je ovaj stradao u prometnoj nesreći izvan dužnosti.

Država je zbog toga oštećena za  nešto manje od tri milijuna kuna.

Šteta ide na teret obitelji stradaloga koja je koristila razna prava zbog te izdane potvrde.

>>Policija prijavila Jamba zbog sumnje da je gradski novac trošio na izlete

>>Podignuta optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Hvara

Komentara 8

MC
mica caca
18:04 29.08.2014.

Isto tako pretresti, koliko su državu oštetili dezerteri, ratni profiteri, oni koji su ostali "radnoj obvezi" pa rasprodali poduzeća, normalno i zaradili, zatim političare u svim strankama (počet od mjesnih ureda), zatim pravosuđe, tužiteljstvo, agencije, nadzorne odbore, u svakoj općinii sve odjele, itd.koji su državu vodili od rata do danas (koliko su oni zaradili), a narod i država došla do dna. Koliko je privatnih agencija, ordinacija, odvjetnčkih ureda, itd. pokralo državu. Nitko ne pita otkud su ovih 24 godine niknule viletnine, jahte, imanja, s čijim novce. Hit u Hrvatskoj su samo branitelji. Imate pravo, dok su oni ginuli, a sada svaki dana umiru, ovi svi navedeni i još mnogi drugi su uživali i još će uživati na krvi domoljuba.Ne opravdavam nikakvi kriminal, ali treba krenuti od svih.

L0
luena 01
16:45 29.08.2014.

Sram vas sve bilo prestanite Hrvatsku krasti , niste se za to borili (ili jeste)...!?

DU
Deleted user
17:50 29.08.2014.

na tv-u sam gledo dokumentarac na kojem branitelji pricaju o obrani svog sela.. uglavnom.. zapovjednik obrane jednog sela sam je rekao na tv-u da je nakon sto je poginuo 17 godisnjak, iako je bio civil, potpisao da je poginuo uu obrani sela.. dal je obitelj poginulog ostvarila kakova prava ne znam.. sad kad gledas pojedinacno mozes se sazaliti nad svakim i razumjeti zasto, ali pitanje je kolko je takvih slucajeva i treba uzeti u obzira da sva ta neposteno stecena prava cemo mi svi placati 30-50 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije