Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVAĆEN

Lažnom bankaru dala 104.000 kuna ušteđevine

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
05.09.2016.
u 17:17

Kada je shvatila da je prevarena, nazvala je policiju, koja je nakon nekog vremena ipak uspjela naći lažnog bankara

Muškarac (58) sumnjiči se za prijevaru nad 70-godišnjakinjom.

Kako je priopćila zagrebačka policija, on je još 15. srpnja oko 13 sati nazvao 70-godišnjakinju na njezin kućni telefon. Kazao joj je da je djelatnik banke, nakon čega ju je zatražio da podigne svu ušteđevinu jer banka treba provjeriti novčanice. Žena ga je poslušala, nakon čega mu je predala 104.000 kune pred zgradom.

Kada je shvatila da je prevarena, nazvala je policiju, koja je nakon nekog vremena ipak uspjela naći lažnog bankara.

>> Upozorenje: Lažna djelatnica HNB-a traži zamjenu navodno nevažećih kuna

>> Velika prevara: Mladi Hrvati masovno uplaćivali za iPhone, ali uređaj nisu dobili

Komentara 3

DU
Deleted user
08:35 06.09.2016.

Rekao bi čovjek, naivna i bedasta, pa neka joj...Međutim, kako se naši stariji sugrađani snalaze s novotarijama suvremenog bankarstva (bankomati, netbanking, token, display kartice, PIN-ovi, uopće s internetom)? Loše ili nikako, bez pomoći mlađih! Što naše banke rade da pomognu tim ljudima? Ništa! Živo im se je...! Bitno da odobravaju golema prekoračenja po TR, vabe raznim expres kredama, nude razne master kartice i sl. Trebali bi, umjesto toga, distribuirati svojim klijentima brošure u kojima se upozorava na sve moguće oblike prevare i njihovu prevenciju. No, ponavljam, fućka im se za to! Što se tiče ovakvih prevaranata koji pljačkaju bakice i dedeke, trebalo bi postupiti kao kod lešinara koji pljačkaju nakon eklementarnih katastrofa - štrik, pa o prvi stup javne rasvjete.

Avatar kravata
kravata
18:12 05.09.2016.

Ma kako vjerovat.

FI
fiona1412
23:07 05.09.2016.

Žao mi je prevaranta :((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije