Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatra u kupaonici

Lavorom vode išao gasiti požar koji je prouzročila munja pa umalo poginuo!

požar
Foto: Frane Šarić
1/3
22.08.2014.
u 12:48

Zadranin Vojislav Sikirić (64) bezbrižno je na balkonu surfao po tabletu. Odjednom je osjetio miris paljevine

Munja je udarila u blizini zgrade. Kako je ušla u instalaciju u mojoj kupaonici i izazvala strujni udar uslijed kojeg mi se zapalila cijela kupaonica, nitko mi ne zna objasniti. No znam da sam umalo izgubio živu glavu jer sam lavorom vode gasio požar, a kasnije mi je rečeno da je u rastaljenim elektroinstalacijama vjerojatno bilo još struje te kako sam mogao poginuti. Opet, s druge strane, gasio sam da mi ne izgori cijeli stan. Zadobio sam opekline na ruci i nozi, a najbitnije je da nije bilo gore.

Ovo su riječi 64-godišnjeg Vojislava Sikirića, stanara zadarskog naselja Casa Popolare kojem je u četvrtak oko 23 sata grom uslijed jakog nevremena prouzročio požar u kupaonici. Munja se probila i potpuno rastalila elektroinstalacije, izbila pločice u kupaonici te prouzročila požar koji je u stanu na 4. katu prouzročio veliku materijalnu štetu. Sikirić se nada da će imati pravo na obeštećenje od osiguranja, a kaže kako u svoje 64. godine nikad nije čuo za slučaj da je munja prošla kroz instalacije i zapalila stan.

- Zanimljivo je da grom uopće nije opalio u našu zgradu. Oko 23 sata ja sam bio na balkonu i surfao po tabletu i odjednom sam osjetio miris paljevine. Dotrčao sam u kupaonu i, iako sam se prestrašio, nisam imao puno vremena za razmišljanje. To s vodom sam napravio jer sam mislio da mi ne može biti ništa ako je struja ugašena. Na kraju su mi u bolnici rekli da sam imao veliku sreću što nisam poginuo od eventualnog strujnog udara - zaključio je lakše ozlijeđeni Sikirić.

>>Voda potopila ceste i ušla u kuće diljem Zagorja, u Koprivnici grom udario u kuću!

>>Grom udario u štagalj koji je u potpunosti izgorio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije