Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u zagrebu

Krvava pljačka Fine: U vreći krumpira nosili mu 300.000 kuna plijena

suđenje,pljačka Fine
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
22.09.2014.
u 15:46

Roso je po završetku Boršićeva svjedočenja opsovao Boršića, a prepirku je prekinula sutkinja Smiljanić

J.... u usta, curice! – ispod glasa je kazao Ante Roso nakon što je njegov nekadašnji kompanjon Ivan Boršić završio svoje dvodnevno svjedočenje na zagrebačkom Županijskom sudu u kojem je do u detalja opisao kakvu je ulogu Roso imao u krvavoj pljački Fine kada su 2005. u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu ubijeni zaštitari Stipe Mušan i Drago Renar.

– Meni govoriš? – upitao ga je Boršić kojem su u tom trenutku pravosudni policajci stavljali lisice na ruke kako bi ga izveli iz sudnice. Na taj upit Roso nije stigao odgovoriti jer je svaku daljnju raspravu dvojice nekada bliskih suradnika, a sada očito ljutih rivala prekinula sutkinja Jasna Smiljanić, predsjednica vijeća koje sudi Dubravku Žugelju, Rosi i ostalima na ponovljenom suđenju za krvavu pljačku Fine te još niz razbojstva.

A o tim razbojstvima Boršić, koji je osuđen na 10 godina, danas je svjedočio govoreći kako su se ta razbojstva pripremala, tko je u njima sudjelovao, kako se novac dijelio. Moglo se tako čuti da je u jednom razbojstvu Boršiću ispao mobitel, u drugom Fehku Imamoviću šilterica... No sve to nije bilo dovoljno da policija počinitelje uhiti do 2011. Boršić je rekao kako su nakon jedne pljačke plijen, a radilo se oko 700.000 do 800.000 kuna, dijelili u garaži jednog šoping-centra!? Drugom prigodom pak Ivica Štrk, sudrug u pljački, donio mu je 300.000 kuna u vreći krumpira!? Boršić je kazao i da, od kada je policiji rekao tko stoji iza pljačke Fine, njemu i njegovoj obitelji prijete Roso i obitelj Dubravka Žugelja.

– Nudili su mi i novac da promijenim iskaz – rekao je Boršić.

>>Boršić: Godilo mi je što mi mafijaš kao Roso nudi posao

>>Uhićen Ante Roso, mozak iza krvave pljačke Fine 2005.

Komentara 2

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:00 22.09.2014.

Amateri.

AL
alphazulu99
16:41 22.09.2014.

Vidi se da su intelektualci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije