Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Krivotvorili račune radi prisilne naplate 600.000 kuna

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
23.09.2014.
u 17:07

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon ispitivanja dvojice hrvatskih državljana donijelo rješenje o provođenju istrage zbog sumnje kako su počinili kaznena djela krivotvorenja isprave, ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare.

Postoji osnovana sumnja da su 30-godišnjak i 37-godišnjak u srpnju 2014. godine u Zagrebu; s ciljem da se nepripadno materijalno okoriste; krivotvorene račune jednog trgovačkog društva navodnog vjerovnika predali u javnobilježnički ured na području Zagreba radi prisilne naplate nepostojećih potraživanja u iznosu od gotovo 600.000,00 kuna od jednog trgovačkog društva navodnog dužnika. 

– Službenice javnobilježničkog ureda su, ne posumnjavši u istinitost dostavljenih računa, sastavile rješenje o ovrsi i ovjerile ga javnobilježničkim pečatom radi provođenja ovrhe nad računom društva navodnog dužnika. Tu je dokumentaciju potom preuzeo prvookrivljenik potpisavši se imenom i prezimenom ovlaštene osobe društva i ovjerivši ga krivotvorenim pečatom društva navodnog vjerovnika te zatim takvu neistinitu dokumentaciju predao drugookrivljeniku koji ju je predao u poslovnici Financijske agencije radi provođenja ovrhe. Nakon toga je agencija izdala nalog banci navodnog dužnika da postupi po pravomoćnoj ovršnoj ispravi što je banka i učinila te je s računa navodnog dužnika prebacila na račun navodnog vjerovnika iznos koji sa zateznim kamatama i troškovima prisilne naplate iznosi preko 630.000,00 kuna, čime je to trgovačko društvo, navodni dužnik, oštećeno za taj novčani iznos, poručuju iz DORH-a

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

>> Otvoreno pismo poduzetnika Despota predsjedniku, premijeru i ministrima

Komentara 5

Avatar Azriel
Azriel
17:39 23.09.2014.

javni bilježnici naravno nikad nisu ni za sta krivi.

Avatar Plantago
Plantago
18:35 23.09.2014.

Drugim riječima, procedura ne valja ni pišljiva boba...

TE
TechnoCroat
04:51 24.09.2014.

Na zapadu nema ovrhe samo zato sto netko donese racun biljezniku. Koja sprdacina od sistema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije