Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno 14 godina

Kiki je najboljem prijatelju iz blizine ispalio dva hica u glavu

Kristijan Stojanović
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
24.11.2014.
u 16:20

Tužiteljstvo je tražilo kaznu dugotrajnog zatvora zbog teškog ubojstva, ali sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu pod presjedanjem suca Zorana Kežića nije utvrdilo da je ubojstvo počinjeno na krajnje podmukao način.

Kristijan Stojanović – Kiki nepravomoćno je kažnjen sa 14 godina zatvora zbog ubojstva svog prijatelja Ive Stipetića u prosincu 2010. godine. Tužiteljstvo je tražilo kaznu dugotrajnog zatvora zbog teškog ubojstva, ali sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu pod presjedanjem suca Zorana Kežića nije utvrdilo da je ubojstvo počinjeno na krajnje podmukao način. Stojanović je pismeno izjavio da ne želi da ga iz pritvora na Bilicama dovedu na izricanju presude te nije bio u sudnici. 

– Na osnovi skupa dokaza utvrđeno je da je Stojanović ubio Stipetića, ali nije bilo dovoljno dokaza o tome da je ubojstvo počinjeno na krajnje podmukao način – rekao je Kežić obrazlažući presudu. Temeljem iskaza svjedoka Ivice Šerića koji je posvjedočio da mu je Kiki povjerio kako je ubio Stipetića, Anite Čizmić, djelatnice fitnes-kluba koja je ispričala da je Stojanović otišao iz teretane i nije ga bilo sat i pol vremena, što je bilo dovoljno da počini ubojstvo, kao i svjedoka iz autopraonice koji je sporne večeri oprao Kikijev automobil i prisjetio se da je bio jako zaprljan blatom, a blatno je bilo i mjesto ubojstva na Kočnjem brdu kod Klisa te uz mišljenja balističkog i medicinskog vještaka, sud je zaključio kako je dokazano da je Stojanović ubio prijatelja.

– Ti dokazi tvore zaključak da je Stojanović osoba koja je usmrtila Stipetića ispalivši dva metka iz pištolja iz blizine od 15 do 25 centimetara. Zadao mu dvije prostrjelne rane na mozgu i Stipetić je umro – rekao je Kežić.

Što se tiče tvrdnje iz optužnice da je ubojstvo bilo izvedeno na krajnje podmukao način, Kežić kaže da subjektivni dio postoji, a to je poznavanje žrtve i iskorištavanje povjerenja, s obzirom na to da su bili jedni od najboljih prijatelja, ali nisu utvrđeni drugi elementi krajnje podmuklosti. Tijekom suđenja nije utvrđen motiv ubojstva, a spominjala se i druga osoba, no Kežić je poručio da njezino postojanje nije predmet ovog postupka.

Nije dobio maksimalnih 15 godina zatvora zbog olakotnih okolnosti – činjenice da se oženio i dobio dijete.

Inače, nedavno je Stojanović nepravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva Lea Paurevića.

– Stojanović je višestruki povratnik, više puta osuđivan. Svoje ponašanje nije uskladio da ne dolazi u sukob sa zakonom – zaključio je Kežić. Stojanović je osuđen i zbog pokušaja ubojstva splitskog ugostitelja Gorana Matijevića – Surle 2001. godine na tri godine zatvora te prije, zbog dilanja heroina, na pet godina zatvora.

Komentara 4

JU
juma
18:12 24.11.2014.

Nakon dilanja heroina, dva puta pokušaja ubojstva i jednog ubojstva, dakle višegodišnjeg robijanja i svaki put činjenja još težih krivičnih djela, naš sud nalazi postojanje olakotnih okolnosti, jer se čovjek eto oženio?? O tome koliko se kaje i što misli o zakonima ove države i sudu, govori već to što se nije udostojio doći na izricanje presude. To je po meni otegotna okolnost i puno više govori o čovjeku i njegovom psihološkom profilu od toga što se oženio i dobio dijete.

DU
Deleted user
11:33 25.11.2014.

Vani je za 7-8, jer jadan ima dijete I to je to. Kakvo je to ubojstvo kad ubijes najboljeg prijatelja? Ocito prijateljsko. Jel' tako smrdu od sudca!

VK
vk52
08:43 25.11.2014.

Koja je to drzava i pravosude,vec je dva puta pokusao ubiti ljude dila drogom i uzeli mu olakotne okolnosti?Treba njega i tog sudca dozivotno na robiju 40 godina minimum.I preispitati sudcevu imovinu taj prodaje zakon kao na trznici ko vise da on je u pravu zalost i bijeda od zakona, kao u stara vrijemena poznanstvo,partija i novac i mozes ubijat koliko hoces.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije