Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijetnje smrću

'Kožul mi je psovao mater i rekao da će me roknuti'

teofil kožul
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.05.2015.
u 21:50

Teofil Kožul (54) optužen zbog prijetnji smrću

S lisicama na nogama i rukama jučer je na zagrebački Općinski kazneni sud doveden Teofil Kožul (54) kojem je počelo suđenje zbog prijetnji Miri Brnasu.

Kožul, koji se 10. studenog prošle godine naoružan automatskom puškom zabarikadirao u stanu u Preradovićevoj ulici kada su ga sudski ovršitelji došli deložirati, Brnasu je samo dva dana nakon izlaska iz istražnog zatvora zbog pucnjave tijekom deložacije opsovao majku te mu zaprijetio da će ga ubiti.

Brnas i Kožul vode sudski spor oko stana u Preradovićevoj, odnosno Brnas je pokrenuo postupak deložacije jer je taj stan na ime svoje tvrtke kupio još prije nekoliko godina od banke, no u njega se nikada nije uselio. Tvrdi kako je toga dana došao pred stan provjeriti razvodnu kutiju kako bi utvrdio krade li se struja u stanu.

– Oni su u stanu cijelo vrijeme otkad je tvrtka kupila stan. I nakon što je stan kupljen od banke, meni je Kožul najavio da nemaju namjeru izaći iz stana – objasnio je Brnas. Posvjedočio je i da je šest mjeseci nakon kupnje stana pokrenuo sudski postupak radi iseljenja.

– Sjećam se da mi je psovao mater i rekao da će me roknuti ili slično, što sam shvatio kao prijetnje smrću – tvrdi Brnas. Nakon svega, rekao je Brnas, spreman je odreći se stana ako Kožuli preuzmu njegov kredit kojim je stan kupljen. Kožul pak tvrdi da je stan kupljen nepošteno te da ga je Brnas kupio bez procjene.

– Brnas je dolazio s različitim ljudima, govorio da će nas iz stana izbaciti kao loptice. Nikada nisam prijetio Brnasu, toga dana bio sam sretan i veseo zbog puštanja iz pritvora dva dana prije i nisam izgovorio nikakve prijetnje. Nikada nismo primili rješenje o ovrsi, nego je deložacija trebala biti provedena tiho i podmuklo i ja sam tada reagirao štiteći svoju obitelj – branio se Kožul. Na sudu je jučer saslušana i Kožulova supruga Aleksandra Kožul koja je kazala da njezin suprug Brnasu nije izgovorio nikakve prijetnje. Objasnila je i da je stan u Preradovićevoj u posjedu njezine obitelji već 80 godina.

>> 'Apsolutno nisam kriv za pucnjavu na Cvjetnom'

Komentara 1

BB
bblc
07:12 06.05.2015.

Još će biti obračuna 'uvezenih' rvata iz bivše yuge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije