Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO POTRES MOZGA

Koš se srušio na 14-godišnjaka, slomio mu ključnu kost: 'Upozoravali smo gradsku četvrt'

Osijek: Dječak teško ozlijeđen zbog pada derutnog koša na igralištu
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/9
26.09.2016.
u 13:10

Majka: Bilo ih je 20-ak tamo, još manjih od mog sina. Moglo se svašta dogoditi, katastrofa!

Bezazlena dječja igra umalo je završila kobno za 14-godišnjeg Ivu iz Osijeka, na kojega se srušila konstrukcija košarkaškog koša na igralištu u naselju Retfala u nedjelju oko 15.30 sati.

– Dečki su igrali košarku, jedan je od njih zakucavao, objesio se pritom o koš. Moj se sin u istom trenutku okrenuo leđima i krenuo prema drugom košu kada se konstrukcija srušila na njega i udarila ga u glavu. Oborilo ga je to na pod, slomilo mu ključnu kost i izazvalo potres mozga, ali bio je pri svijesti – prepričala nam je još uvijek šokirana majka Nikolina Grgić.

Dječak je prevezen u bolnicu, gdje su mu lomili rame kako bi namjestili ključnu kost, no nisu uspjeli, pa ga nakon tri dana mirovanja čeka operacija.

– Bilo ih je 20-ak tamo, još manjih od mog sina. Moglo se svašta dogoditi, katastrofa! Tjeramo dijete na igralište da ne bude uz kompjuter, a sad se postavlja pitanje je li to uopće pametno – ogorčena je Nikolina.

Stariji mladići koji gotovo svakodnevno ondje igraju kazali su nam kako su već ranije upozoravali gradsku četvrt da bi trebalo promijeniti dotrajali koš.

– Tražili smo nove koševe, ploče i mrežice, no nije se stiglo, nažalost, do ove nezgode to riješiti. Nismo ni mi mislili da bi se  moglo srušiti, iako smo znali, mi stariji, da se na taj koš ne smije zakucavati – pričao nam je Hrvoje Matoković, koji često igra košarku na tom igralištu.

U gradskoj upravi žale zbog nezgode, a ističu kako će javna igrališta poput ovoga od početka iduće godine biti prepuštena na upravljanje gradskoj tvrtki Športski objekti.

>> Pretjerao sa zakucavanjem: Srušio koš i razbio staklo

Komentara 4

OS
osica
14:05 26.09.2016.

otom potom što će biti iduće godine. Ima li netko odgovoran sada, Onaj koji bi kao čovjek, služa rekao " da ja sam, mi smo krivi što se dogodilo, ne održavamo a i ne skidamo dotrajalo" . Unesrećenom dječaku želimlim oporavak, no biti će dug. Hvala Bogu da je prošao s ozljedama a ne gore. Svaka čast mami koja u ovoj za nju i njezinog sina stresnoj situaciji misli i na drugu djecu " Bilo ih je tamo 20 tak još manjih od mog sina. Moglo se svašta dogoditi...."

SW
swimm
14:38 26.09.2016.

neka tuze grad, opcinu i sve ce oni platiti, od suda, preko terapija i jos malo vise!

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
14:46 26.09.2016.

strasno nazalost puno je u gradu zapustenih igralista a pisali ste u vl i o pothodnicima al eto hvala bogu ovaj puta je sve donekle dobro proslo zalosno je sa po obicaju nitko nebu odgovaral

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije