Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravična nesreća

Komemoracija za poginule djevojke, Dan žalosti u Fažani

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
01.12.2015.
u 12:36

Zbog njihove tragične pogibije Općina Fažana proglasila je Dan žalosti.

U pulskoj Gimnaziji održana je komemoracija za dvije učenice koje su poginule u prometnoj nesreći oko ponoći sa subote na nedjelju na županijskoj cesti Pula-Fažana, a Općina Fažana zbog smrti 17-godišnje Elene Đurić iz Valbandona i 16-godišnje Francesce Šuran iz Fažane danas je proglasila Dan žalosti.

Školski kolege, prijatelji i profesori oprostili od Elene i Francesce, a na ulazu u školu učenici i profesori zapalili su svijeće u znak sjećanja na svoje kolegice i učenice, dok je ispred škole u znak žalosti istaknuta crna zastava. Hodnici su tihi, nastave nema, a na komemoraciji je otvorena i knjiga žalosti.

Zbog te je tragedije ravnateljica Gimnazije Branka Antunović Piton pokrenula protokol hitnih intervencija, koji obuhvaća psihološku pomoć za učenike, nastavnike i roditelje. Svi do jednoga o djevojkama imaju samo riječi hvale – nerazdvojne prijateljice, prekrasne i dobre učenice, prijateljice svima. 

"Svima je teško, učenici i svi profesori u velikom su šoku, jednostavno ne možemo vjerovati da Elene i Francesce više nema. Životi su im tek počeli, a već završili, nije fer", istaknula je Antunović Piton i poručila kako će one zauvijek ostati u njihovim srcima.

Zbog njihove tragične pogibije Općina Fažana proglasila je Dan žalosti. 

Nesreća se dogodila u nedjelju pet minuta iza ponoći, kada je 18-godišnja vozačica s područja Marčane Citroenom Xsara, zbog neprilagođene brzine, sletjela s ceste i udarila u stablo. U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. 

Na mjestu nesreće poginule su dvije djevojke, dvije njihove vršnjakinje i 15-godišnji dječak teško su ozlijeđeni i zadržani u pulskoj Općoj bolnici, dok su 18-godišnja vozačica i 17-godišnji mladić prošli s lakšim ozljedama. 

Prema podacima policije, mlada vozačica iz Marčane u trenutku nesreće imala je 0,26 promila alkohola u krvi, a protiv nje će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. 

>> Mirjana Krizmanić: Vozačica je tek postala punoljetna, a roditelji su joj dali vozilo

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:40 01.12.2015.

sućut i opomena roditeljima,ne dajte djeci nezasluženo,učite ih i odgajajte pa će se odgovorno ponašati

PI
pismeni
18:50 01.12.2015.

Za stradavanje nevine djece u ovom slućaju, a i u mnogim sličnim odgovorno je Hrvatsko pravosuđe. Da su primjerno kaznili sina makarskog poduzetnika g. Primorca mnogi mladi vozaći dobili bi životno važnu poruku. Iskrena sućut obiteljima.

SC
schwertransport
14:09 01.12.2015.

Iskrena sucut obitelji i prijateljima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije