Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ŠEST GODINA

Knezović optužen za ubojstvo navijača Sarajeva i ranjavanje još šestorice

navijač
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
27.02.2015.
u 11:48

Jedan je hitac Puljića pogodio u glavu i na mjestu ga usmrtio

Događaj koji je prije gotovo šest godina uzdrmao BiH, kada je u navijačkim neredima i sukobima navijača Sarajeva i Širokog Brijega, u Širokom Brijegu ubijen Vedran Puljić (24) iz Sarajeva, po svemu sudeći svoju pravosudnu završnicu dobit će u Hrvatskoj.

Naime, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Olivera Knezovića (41) koji se tereti za ubojstvo Puljića, još šest pokušaja ubojstva i općeopasnu radnju. Knezović je nakon događaja pobjegao u Hrvatsku, gdje se predao i od tada živi u Zagrebu, a kako uz BiH ima i hrvatsko državljanstvo, Hrvatska ga nije izručila susjednoj zemlji. On je u listopadu 2009. bio doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda gdje je zanijekao da je ubio Puljića, nakon čega je bio pušten. Tvrdio je da je pucao iz pištolja, no u zrak, te da je nakon toga pištolj predao policajcu kojem ga je netko prije toga bio oteo.

U međuvremenu je BiH ustupila kazneni progon Hrvatskoj pa je protiv Knezovića podignuta optužnica. Tereti ga se da je 4. listopada 2009. u Širokom Brijegu, ispred stadiona na kojem se trebala odigrati utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega, a nakon što su se navijači sukobili s policajcima, policajcu Draganu Vujeviću iz korica istrgnuo pištolj. S tim je pištoljem potom istrčao na cestu da bi potom prema navijačima Sarajeva ispalio deset hitaca.

Jedan je hitac Puljića pogodio u glavu i na mjestu ga usmrtio. Nadalje, prema optužnici, Knezović je još jednu osobu pogodio u bedro, a drugu u prsa, ozlijedivši ih opasno po život. Tereti ga se i da je ozlijedio još četiri osobe i to tako da je jednu pogodio u desnu ruku, drugoj je nanio prostrelne rane lijeve strane vrata, treću je pogodio u desnu potkoljenicu, a četvrtu osobu u lijevu natkoljenicu. Inače, nakon tog događaja je u BiH bio uhićen i Vujević, a vještačenja su tada bila pokazala da su barutne čestice na rukama imali i on i Knezović. U to vrijeme se nije moglo precizno utvrditi iz kojeg je oružja ubijen Puljić jer su iz njegove glave izvučena dva fragmenta zrna kalibra 9 milimetara, a tog dana na poprištu je bilo barem 45 komada oružja kalibra 9 milimetara i jedan kalašnjikov. S obzirom na optužnicu koja je sada podignuta protiv Knezovića, očito je da su te nedoumice razjašnjene. Inače, Knezović je novinarima nakon bijega iz BiH kazao da je došao u Hrvatsku jer se bojao da u BiH neće imati pošteno suđenje.

>> Knezović optužen za ubojstvo navijača Sarajeva Puljića

Komentara 4

TO
tomaszagreb
18:05 27.02.2015.

Oliver je istinski domoljub i hrvatski branitelj... ovo za što ga terete nema nikakve veze. Hrvatska ga treba zaštititi a ne progoniti.

OR
orao10
06:05 28.02.2015.

ZDS protiv b.....

CI
cinbenik
19:38 01.03.2015.

Ovaj povjasteni od Perkovica,aHDZe ovce nitko nepriziva sto ga nisu isporucili kao perkovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije