Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Osijeku

Kći ubijenog odvjetnika: Dajte mi da zovem hitnu, policiju, puca mi u tatu

ubojstvo Osijek Vlatko Vidaković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/17
23.03.2015.
u 10:17

Sve tri djelatnice izletjele su van, zaključale su radnju u strahu da naoružana osoba ne bi krenula i za njima

Osijek je u šoku nakon jutrošnjeg ubojstva odvjetnika Vlatka Vidakovića. Poznati odvjetnik i televizijski sudac iz RTL-ove ''Sudnice'' hladnokrvno je ubijen u svom uredu u centru grada dok se u njemu nalazila i odvjetnikova kći koja je uspjela pobjeći u obližnju optičarsku radnju iz koje je nazvala policiju.

– Dajte mi da zovem hitnu, policiju, puca mi u tatu, tresla se djevojka koja je oko 8.30 sati uletjela u optičarsku radnju. Bila je to kći odvjetnika Vidakovića.

– Nazvala je policiju koja je postavljala potpitanja, a ona je sva izvan sebe samo rekla: "Pobjegla sam, dolazite!" ispričale su nam Suzana Grgošević i Svjetlana Martinov, djelatnice optike Visus koje samo zid dijeli od odvjetničkog ureda.

Sve su tri izletjele van, djelatnice su zaključale radnju u strahu da naoružana osoba ne bi krenula i za njima.

– Prvi pucanj nismo ni čule jer je bio upaljen radio i doručkovale smo. Dok je kći bila s nama, začuo se još jedan ili dva pucnja. Rekla je da puca klijent – kazale su nam.

Vlatko Vidaković izuzetno je cijenjen među kolegama, a posljednjih nekoliko godina ima ured i u Zagrebu. Ubojstvo je šokiralo njegove kolege

– Nakon što sam završio pravni fakultet, bio sam odvjetnički vježbenik u uredu Vlatka Vidakovića. Riječ je o iznimno korektnoj, poštenoj i stručnoj osobi. Potresen sam pa se pitam kakva je uopće sigurnost ljudi koji pošteno rade svoj posao i zastupaju osobe poput ove koja je počinila ovo kazneno djelo – kazao je Mato Palić, profesor na osječkom Pravnom fakultetu.

– Bio je stručnjak i za građansko i kazneno pravo. Sigurno jedan od najboljih u Hrvatskoj – dodao je Palić.

- Za Vlatka odgovorno mogu ustvrditi da je bio među pet najpametnijih hrvatskih odvjetnika, a prije odvjetničke karijere bio je vrlo uspješan sudac na osječkom Općinskom sudu - rekao je Dubravko Marjanović, predsjednik osječke odvjetničke komore, javljaju 24 sata.

>> Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL-ove 'Sudnice'

Komentara 19

FU
fullmax
10:49 23.03.2015.

Gdje postoji posten odvjetnik ? Ta ajte molim vas. Nigdje.

SK
sladja_kava
11:19 23.03.2015.

a koliko je peneza primio ispod stola da dobijaju parnice oni koji su krivi a bili oslobodjeni jer su imali tkz:jakog advokata ?

SA
Sauron
10:43 23.03.2015.

naše kazne su preblage.... treba nam smrtna kazna i doživotni zatvor.....to je jedino rješenje za neke zločine......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije