Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužena majka

Kćeri tjerala da se prostituiraju kako bi imala 20 kuna za piće!?

obiteljsko nasilje
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
02.09.2015.
u 21:05

Uz monstruoznu majku optužena su i desetorica muškaraca u dobi od 48 do 71 godine s područja Varaždina, Međimurja i Zagreba

Majka (50), koja je gotovo deset godina u obiteljskoj kući u selu pokraj Varaždina podvodila svoje maloljetne kćeri i prisiljavala ih na prostituciju za sitniš i prehrambene namirnice, optužena je zajedno s još desetoricom “mušterija”, muškaraca s varaždinskog, međimurskog i zagrebačkog područja u dobi od 48 do 71 godine, a optužnicu protiv njih podiglo je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Tereti ih se za više kaznenih djela – teško spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta, prostituciju, spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina te spolni odnošaj bez pristanka. Prema optužnici, majku se tereti da je od 2000. do 2009. koristeći svoj roditeljski autoritet i teške obiteljske prilike u Varaždinu i drugim mjestima pronalazila muškarce kojima su njezine dvije maloljetne kćeri morale pružati seksualne usluge.

Tereti je se i da je kćeri tjerala da se prostituiraju za iznose do 700 kuna i kupnju kućanskih potrepština. Jednu od kćeri, koja je i sama postala majka, iskorištavala je i nakon što je postala punoljetna, od 2009. do siječnja 2015.

Prema optužnici, prisiljavala ju je da ima spolne odnose s četvoricom okrivljenika. Kćeri je prijetila, da će joj, ako je ne posluša, nadležni Centar za socijalnu skrb oduzeti djecu. Desetoricu okrivljenika tereti se da su znali da su djevojke mlađe od 15 godina i da ih majka zbog teškog materijalnog stanja prisiljava na spolne odnose radi zarade.

Optužena je udovica koja je primala mirovinu pokojnog supruga, a u kući u koju su dolazili muškarci bilo je i po jedanaestero djece, kćeri, sinova i unuka.

Zlostavljanje je prijavila starija kći, a klupko se počelo odmatati kad je prijavu podnio i dečko mlađe kćeri. Iako su u selu neki znali što se događa, nitko nije reagirao. Jedna od kćeri danas živi u inozemstvu, a druga se odselila s djecom, braćom i životnim partnerom u kuću u drugo selo. Ispričala nam je da ih je majka prodavala i za 20 kuna, samo da se domogne novca za alkohol.

>> Pritvorena majka koja je četiri godine podvodila vlastite kćeri

>> Maloljetne kćeri prisiljavala na prostituciju čak 10 godina

Komentara 15

LA
Lavica7
21:22 02.09.2015.

Krivi su u ONI koji su sutjeli.

PI
Pikador
21:43 02.09.2015.

Po opisu okolnosti predpostavljam da se radi o Romima. Ne mogu ni predpostaviti koji je razlog da se i to prešućuje, jer to je samo medvjeđa usluga upravo romskom narodu.

DJ
djordje
21:11 02.09.2015.

je li postoji CZSS u tom kraju, oni vjerojatno o tome ne maju pojma, niti policija, niti ODO za mladež (interesantno)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije