Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog stručnjaka

Kazna za vožnju s oduzetom vozačkom do šest mjeseci zatvora

Policija
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
17.04.2016.
u 07:10

Željko Marušić u povodu nesreće na Kvaternikovu trgu izradio je prijedlog pet mjera kojima bi se povećala sigurnost prometa

Prometni stručnjak Željko Marušić u povodu tragične prometne nesreće na Kvaternikovu trgu u Zagrebu, u kojoj je pijani vozač automobilom pokosio pješake, izradio je prijedlog mjera za povećanje sigurnosti i uklanjanje recidivista iz prometa.

Marušić navodi da se nesreća poput one na Kvaternikovu trgu zbog manjkavosti u prometnom sustavu, po “zakonu velikih brojeva” mogla i očekivati. Stoga on predlaže sustavne mjere u svrhu snižavanja rizika ponavljanja sličnog događaja na najnižu moguću razinu.

A te su mjere uvođenje integralnog videonadzora na sve bitne prometnice, pravno definiranje poništenja vozačke dozvole u svrhu uklanjanja recidivista iz prometa, pooštravanje kažnjavanja za vožnju s oduzetom, odnosno poništenom vozačkom dozvolom i to tako da to bude kazneno djelo s minimalnom zatvorskom kaznom od šest mjeseci, zatim uvođenje posebnog policijskog nadzora za recidiviste u prometu, a zadnja je mjera ukidanje predvidljivosti prometnog policijskog nadzora, odnosno da taj nadzor ne bude uvijek na istim mjestima.      

>> Sletio s ceste, vozio po nogostupu i autom udario nekoliko ljudi, poginula žena (61)

>> Vatrogasci gasili zapaljeni automobil nakon teškog sudara kod Male Mlake

Komentara 20

GO
gogs0302
13:10 17.04.2016.

Sve dok su moć i bogatstvo prednost na našim sudovima, i dok su suci puni samilosti prema pijanim vozačima koji su nekom nedužnom sudioniku u prometu oduzeli pravo na život, do tada se ništa neće promijeniti. Koja svrha što suu kazne za ubojstva u prometu 3-12 god. kada se zna da se svi vozači izvuku uz uvjetne ili kazne ispod zak.min. Npr.recidivist Mačešić, a 1,89 al.velikom brzinom projurio kroz crveno i usmrtio mladića od 22 god. Već je imao 35 prekršaja, ali ipak je nagrađen kaznom ispod zak.min.2 god. - i u Puli je proveo samo 2/3 kazne. Tužno je što životi ubijenih sucima ništa ne znače.

Avatar štrumpf
štrumpf
11:20 17.04.2016.

Veći je problem u Polici nego u zakonu.. Policija je ta koja po gradu i naseljenim mjestima jako malo radi.. Nego su se fokusirali na postavljanje radara tamo gdje pješaka nema pa i po nadvožnjacima samo kako bi punili proračun.. Još nikad nisam vidio radar kod škole ili u blizini škole.. Kao što ni po gradu nema radara gdje mogu biti pješaci ugroženi.. Za alkohol postoji riješenje,mislim da Švedska ima uređaj na bravi i ne možeš upaliti auto ako si pijan..

DU
Deleted user
11:48 17.04.2016.

Hoćete reći da je zatvor otvorenog tipa''Lipovica'' zatvor???? jedini zatvor na koji se kriminalcima i kažnjenicima krv ledila je Lepoglava i Goli otok, ostali su bili ''izviđačka odmarališta''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije