Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nožem na oca i brata

Marin je često bio drogiran ili pijan. Nosio je uvijek nožić ili skalpel i tada je bez povoda napadao ljude

Marin Vičić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
22.02.2017.
u 21:47

'Kada sam mu drugi dan ponovio da iziđe iz stana, razljutio se, opsovao me, rekao da ga neću ja tjerati van iz stana i počeo me daviti rukama i udarati šakom u lice'

Svađa je počela dan prije kobnog napada na oca i brata, kada je Karlovčanin Marin Vičić, iako je već tri mjeseca živio kod nevjenčane supruge s kojom ima dijete, početkom lanjskog lipnja došao u očev stan u Ulici Stanka Vraza i počeo provocirati brata.

Spominjao je novac koji je dao k njima 'u kuću', iako ga po riječima brata i oca nije dao. Dugo se supruzi nije javljao, iako ga je uporno zvala, a onda je izišao iz stana. Vratio se tek navečer, nadrogiran, tražio je da ga puste u stan da uzme neke stvari.

- Rekao mi je da on od sada opet živi s nama, ali ja sam mu rekao da je narkoman, neradnik, jer je zbog droge izgubio i posao, i alkoholičar i da više ne može živjeti kod nas jer nas provocira. I te je večeri bio nadrogiran, ali je prespavao kod nas u kuhinji.

Nisam se s njim takvih htio svađati, jer imao je dvadeset kila više od mene, samo sam mu rekao da ćemo razgovarati sutra. Kada sam mu drugi dan ponovio da iziđe iz stana, razljutio se, opsovao me, rekao da ga neću ja tjerati van iz stana i počeo me daviti rukama i udarati šakom u lice.

Slomio mi je sve kosti na licu i onesvijestio bih se da ga moj stariji sin Vinko nije uhvatio i srušio na pod. Tada sam ga par puta udario šakom u lice, rekao je da me više neće tući, ali nakon što ga je sin pustio, napao nas je s dva kuhinjska noža.

Rekao nam je da će biti  klanja i prijetio je obojici. Starijem sam sinu rekao da se skloni u wc, a ja sam bježao u sobu, ali me Marin dohvatio i nožem me posjekao po leđima, a onda i ruci i vratu jer sam se branio.

Nož je imao oštricu dugu 14,5 centimetara. Zatim je brata Vinka tukao drškom noža po glavi u kupaonici i govorio mu da će sada i on nastradati, pa je ponovno nasrnuo na mene. Uzeo mi je mobitel iz ruke jer sam htio nazvati policiju, slomio ga i udario me nogom u lice - svjedočio je Mladen Vičić na Županijskom sudu u Karlovcu gdje se Marinu sudi za pokušaj ubojstva oca i premlaćivanje brata, te zbog prijetnji da će ih zaklati. Oca bi vjerojatno ubio, da brat Vinko nije pobjegao susjedu i pozvao policiju i hitnu. Brz dolazak policije i hitne, Mladenu je spasio život.

- On je već dva puta bio u zatvorima jer je ljude tukao bez ikakvog povoda. Na Danima piva je jednog dečka napao nožem. Uvijek sa sobom ima nož ili skalpel i tada, ali i kad je pod utjecajem droge, hrabar je i napada ljude i tada ga se bojimo - dodao je otac Mladen.

Istu je priču sudu rekao i brat Vinko koji se inače liječi od šizofrenije. Svjedočenje i prisjećanje na kobni dan, toliko ga je potreslo da su na sud, dok su čekali odluku sudskog vijeća o produljenju pritvora za okrivljenog, pozvani djelatnici Hitne pomoći kako bi Vinku pomogli. Marin Vičić rekao je da nije kriv niti za jedno kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a njegov odvjetnik kazao je da će tijekom postupka dokazati da se Marin branio od napada, da je bio u stanju prepasti, ali i smanjeno ubrojiv zbog narkotika.

>> Zabila mužu nož u srce - poništena presuda pa je puštena iz zatvora

>> Nož zabila suprugu u vrat pa otišla šetati psa, a on po zgradi tražio pomoć

Komentara 3

JO
Jose Oklahoma
13:06 23.02.2017.

I hoće li ovaj psihopata konačno završiti tamo gdje mu je mjesto, ili će poput sebi sličnih i dalje napadati ljude po cesti?

KA
Kameni
13:03 23.02.2017.

Narkotici dolaze iz Afganistana preko Kosova. Eto kako djeluju na organizam - plati da oca izbodes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije