Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završila u pritvoru

Kako je krojačica s tetovažom srca išla u pljačke

Kristina Podboj
Foto: VL
1/2
24.06.2016.
u 15:00

Iza pljaškašice naoružane malim srebrnim pištoljem i odjevene u kratku suknju bez ikakve maske na licu već su tri pljačke

– Ne ide mi ne ide u životu mom sutra ću napraviti lom – riječi su kojima je Kristina Podboj (27) iz Suhopolja u blizini Virovitice na društvenim mrežama najavila seriju pljačkaških pohoda koje je krajem svibnja i početkom lipnja ove godine odradila u Zagrebu.

Ta inače krojačica po struci koja je donedavno bila zaposlena kao konobarica 26. svibnja kasno navečer naoružana malim srebrnim pištoljem i odjevena u bijelu majicu dugih rukava te crnu kratku suknju ušetala se u automat-klub Vulkan na zagrebačkoj Sigečici. Zaposlenica kojoj je zaprijetila pištoljem odmah je na pljačkašici uočila dva specifična detalja koja su poslije pomogla policiji u njezinu identificiranju – crnu kosu koja je bila izbrijana s desne strane glave i tetovažu na prsima u obliku srca.

Iz tog pohoda pobjegla je bogatija za dvije tisuće kuna, a u novu pljačku krenula je već dva dana kasnije. Za metu je odabrala poslovnicu za otkup plemenitih metala na Maksimiru, gdje joj je zaposlenica predala oko osam tisuća kuna. Za razliku od prethodne pljačke, u ovoj nije koristila oružje, nego se poslužila prijetnjama i nešto grubljim rječnikom. Kada je vidjela da je te dvije pljačke odradila rutinski, bez ikakvih poteškoća, ponovno je uzela jedan dan odmora nakon čega se opet zaputila u poslovnicu za otkup plemenitih metala na Medveščaku. Ovdje je, međutim, naišla na poteškoće jer joj zaposlenica kojoj je također zaprijetila samo verbalno nije htjela dati novac pa je pobjegla neobavljena posla.

Dan kasnije očito u strahu da je netko ne bi prepoznao promijenila je frizuru i obojila kosu u plavo, nakon čega je napustila Zagreb, u koji se vratila tjedan dana kasnije. U novu je pljačku krenula 9. lipnja u poslovnici za otkup plemenitih metala na Savskoj, gdje je “zaradila” desetak tisuća kuna. ž

Međutim, policija ju je zahvaljujući dojavama uhitila početkom tjedna, a ta 27-godišnja recidivistica kojoj ove pljačke nisu bile prve u “karijeri” u srijedu je završila u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentara 7

OB
ObrenM
20:02 24.06.2016.

Javno bicevanje.

Avatar maxist
maxist
14:29 25.06.2016.

pravi i rijetko ulovljeni pljačkaši su oni sa zlatnim nalivperom u ruci.......

AL
Aloysius
11:24 25.06.2016.

Vladajuca elita pljacka, privatnici pljackaju radnike, trgovci plackaju kupce i tako dalje i njih nitko nehapsi i neganja. Ako ih i uhvate imaju moc i pokrade odnosno opljackan novac da se brane i o tome nitko niti rijeci a za ovih par desetaka tisuca kuna neki bi je i lincovali, koji smo mi ljudi i drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije