Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica za zločin u Novigradu

Još nije jasno je li konobara ubio slučajno ili ga je tražio po mjestu

Marijo Šarčević
Foto: VL
1/2
28.11.2015.
u 22:30

Ubijenom Sarčeviću kolege su odmilja dali nadimak Milo Dijete

Protiv Ante Memića (23) iz Ivanske pokraj Bjelovara Državno odvjetništvo u Puli podiglo je u četvrtak optužnicu zbog ubojstva četiri godine starijeg Požežanina Marija Šarčevića – Makija u Novigradu potkraj srpnja ove godine. Šarčević je godinama kao konobar radio u Novigradu u ugostiteljskim objektima hotela Laguna i poznavao je optuženog, koji je također nekada radio kao sezonac u Laguni.

– Molim vas, nemojte me ništa pitati. Možete nazvati moju suprugu, ali i ona će vam odgovoriti isto. Marija više nema i ne želimo uzalud davati nekakve izjave koje nemaju nikakvog smisla – rekao nam je jučer Zvonko Jakobović, očuh ubijenog Marija.

Dvije verzije jedne priče

Memić je, tvrdi tužiteljstvo, na Šarčevića nasrnuo nožem i zadao mu dvije ubodne rane u prsa i rame zbog kojih je preminuo. Uhićen je vrlo brzo nakon ubojstva, određen mu je istražni zatvor za koji je tužiteljstvo sada predložilo produljenje. Tragični sukob dogodio se 29. srpnja u Ulici Murve, nadomak hotela Maestral u kojem je mladić ove sezone radio u pivnici Grill Sirena, kad se s prijateljem Ivanom F. (20) oko pet sati ujutro nakon izlaska u klub Element vraćao na spavanje. Stanari kuća u ulici čuli su galamu i vidjeli tučnjavu, a potom i mladića na tlu kojem su liječnici Hitne pokušavali pomoći, no, nažalost, izdahnuo je. Njegov je prijatelj također bio lakše ozlijeđen.

– Još uvijek ne vjerujemo da Maki nije među nama. Bio je vedar i raspoložen, nikada se ni s kim nije svađao. Osim svoje obitelji, djevojke i prijatelja, najviše je volio nogomet. Danas u Požegi počinje malonogometna liga, prije početka odat ćemo mu počast minutom šutnje – rekao je Jurica Bešlić, zaposlenik Požeškog sportskog saveza i dugogodišnji potpredsjednik, igrač i trener NK Požege. Do sukoba je navodno došlo ispred pekarnice u koju su Marijo i Ivan svratili po pecivo, ali razlog još uvijek nije do kraja razjašnjen. Postoje, navodno, dvije verzije. Prema jednoj, Marijo je slobodnu večer iskoristio za izlazak u grad. Otišao je u diskoteku i tu je, nakon pokoje čašice, došlo do nesuglasica između njega i Memića pa je ovaj onda otišao kući po nož kako bi se "do kraja" obračunao s njim.

Ubojica išao za svećenika

Po drugoj, optuženog su iz diskoteke izbacili redari jer je radio nered. On im se zato htio osvetiti, a Marijo i Ivan slučajno su mu se našli na putu. Pokušali su ga odgovoriti od te nakane, što se njemu nije svidjelo, pa su na kraju stradali ni krivi ni dužni. Smrt mladića, koji je bio omiljen na poslu, vrijedan i pošten radnik pa su ga odmilja zvali Milo Dijete, potresla je njegove kolege i prijatelje u Novigradu, a nekadašnji suigrači iz NK Požege bili su šokirani viješću o smrti mirnog mladića koji nije bio sklon tučnjavi i sukobima. Od njegovih prijatelja doznali smo kako mu je ovo trebala biti zadnja sezona sezonskog rada. Žalio im se kako mu je posao postao pretežak i kako jedva čeka vratiti se kući. Iako nije bio zaručen, namjeravao se oženiti i zasnovati obitelj s djevojkom iz Virovitice, s kojom je hodao tri godine.

Optuženi Memić rodom je iz Ivanske pokraj Bjelovara. Kao mladić htio se školovati za svećenika, ali mu nije išlo, imao je loše ocjene pa je odustao od tog plana. Navodno je u to doba počeo i nešto više piti.

>> Bjelovarac optužen zbog ubojstva konobara kojeg su odmilja zvali Milo Dijete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije