Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ ZA SANADERA

Rošin: Stan mi je na procjeni za jamčevinu. I Luka Bebić ponudio kuću kao zalog

Jerko Rošin
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/8
13.10.2015.
u 12:10

Odluka Vrhovnog suda zakomplicirala i druga suđenja proizašla iz afere Fimi media

Kada će i pod kojim uvjetima Ivo Sanader izaći iz Remetinca, još je nepoznanica. Naime, prošli tjedan zagrebački Županijski sud odbio je prijedlog obrane da mu se jamstvo od 12,4 milijuna kuna zamijeni jamstvom u nekretninama koje su ponudili njegov odvjetnik Goran Suić i supruga Mirjana Sanader. Obrana na tu odluku ima pravo žalbe, a hoće li se žaliti, također je nepoznanica jer od odluke suda ne istupa u medijima.

Šalje suglasnost i izvadak

Istodobno, može skupljati novo jamstvo pa se obratila Sanaderovim prijateljima Jerku Rošinu i Luki Bebiću, koji su jamčili za bivšeg premijera i 2011., kada je prvi put bio pritvoren zbog Fimi medije.

– Nakon što je propao prvi pokušaj jamčevine, obratili su mi se Sanaderovi branitelji. Moj je stan u Zagrebu na procjeni, a ne znam koliko točno vrijedi niti me zanima jer ga ne planiram prodavati – objasnio je Rošin i dodao kako su na procjeni stan od 64 kvadrata, pripadajuća terasa, garaža te spremište.

Luka Bebić jučer je bio kod javnog bilježnika gdje je potpisao da se slaže da njegova kuća u Komarni bude zalog za jamčevinu.

– Nisam ništa dao procijeniti, to je učinjeno prije četiri godine. Ako je tada Županijski sud u Zagrebu prihvatio moju kuću kao jamčevinu, ne znam zašto sada komplicira. Poslat ću im suglasnost te izvadak iz zemljišne knjige koji dokazuje da je kuća 1/1 moje vlasništvo – kaže Bebić.

Dodaje i kako smatra da bi sud Sanadera mogao sada komotno pustiti na slobodu bez uvjeta s obzirom na to da vrijeme za predaju lista za izbore sada istječe, a uvjeren je da je strah od Sanaderova kandidiranja jedini razlog za tako visoku jamčevinu. 

Kirin, Mladineo i Crnjak

– Više im nije prijetnja pa neka ga puste. Nema nijednu presudu. Ako sud pravomoćno dokaže da je kriv, to je druga priča, ali dotad ove igre nemaju smisla – kaže Bebić.

I dok Sanader u Remetincu čeka rasplet svoje sudbine, ukidajuća odluka u aferi Fimi media mogla bi zakomplicirati neke postojeće sudske postupke. Naime, u krakovima afere Fimi media, na zagrebačkom Županijskom sudu trenutačno se sudi Ivici Kirinu, Vinku Mladineu, Mariju Crnjaku i Jurici Prskalu. Osim toga, zbog Fimi medije otvorena je istraga protiv Božidara Kalmete te Ante Todorića, direktora STSI-ja, i Vesne Bakran, bivše šefice Hrvatske lutrije. U većini tih postupaka kao svjedoci predloženi su Nevenka Jurak i Mladen Barišić, a u jednom i Sanader. No budući da nisu pravomoćno presuđeni, kao svjedoci mogu izabrati i da ne odgovaraju na pitanja kojima bi mogli teretiti sebe. Drugim riječima, sudska vijeća u postupcima koji su u tijeku trebaju odlučiti koliko je uopće svrsishodno saslušanje Jurak, Barišića i Sanadera, kada oni s obzirom na svoje dvojne procesne pozicije mogu odbiti odgovarati na pitanja. A to znači i da će ta suđenja potrajati, možda i godinama.

>> Sanaderova i Suićeva kuća nemaju ‘papire’

>> Jerko Rošin: Ponudio sam svoju nekretninu za jamčevinu Ivi Sanaderu

Komentara 16

Avatar Getrib
Getrib
13:53 13.10.2015.

Sve prijatelji od kojih su većina spominjana u crnim kronikama.

MC
marin.crnic
13:36 13.10.2015.

Kako došlo, tako ošlo..stara lopovska ;)

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
13:01 13.10.2015.

Lijepo je vidjeti kada si pravi hrvati međusobno pomažu i onako domoljubno založe jamstvo od 12,4 milijuna kuna za svog idola i prijatelja koje su stvarali uz Boga i domoljublje kao svoji pokraj svojih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije