Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"hangover"

Jedrilica se nasukala kod Milne, nema ozlijeđenih

jedrilica
Foto: MPPI
1/4
30.07.2014.
u 14:55

Nije primijećeno onečišćenje mora i morskoga okoliša

Jedrilica se nasukala kod Milne zbog jakog nevremena, no nitko nije ozlijeđen, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Jedrilica je oštećena, ali nije primijećeno onečišćenje mora i morskoga okoliša.

Jutros u 4.26 sati djelatnici Lučke ispostave Hvar zaprimili su dojavu o nasukanju jedrilice na hridi otoka Hvara. Djelatnici su na rtu Kovač pronašli jedrilicu naziva Hangover dužine 14,85 metara, hrvatske zastave, u vlasništvu domaće pravne osobe bočno nasukanu na otočke hridi, na kojoj se tada nalazio neozlijeđeni skipper M. M. Ovaj njemački državljanin izjavio je da je jahta bila privezana u uvali Majerovica nedaleko nasukanja, te je vjerojatno, uslijed jakih udara vjetra popustio vez i jedrilica je odnesena do stijena gdje se nasukala. Na jedrilici u trenutku nesreće nije bilo posade.

Jahta je "zaradila" rupu na desnom boku u širini od 10 centimetara u razini morske površine kroz koje ulazi more, stoga su djelatnici Ispostave pozvali u intervenciju djelatnike Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Hvar koji su ispumpavali more tijekom postupka krpanja rupe, kako bi se jedrilica osposobila za odsukavanje i tegalj. Uz pomoć plovila Nautičkoga centra Hvar jedrilica je u 7 sati uspješno odsukana.

>> Slovenska jahta nasukala se kod otoka Unija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije