Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadač pet puta pucao

Ispalio dva hica u nogu muškarcu na parkiralištu trgovine

Zagreb pucnjava Novi Zagreb Sarajevska
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/25
31.08.2015.
u 22:51

Ugledao sam mlađeg čovjeka kako trči prema sjeverozapadu, a zatim sam potrčao za njim i zaderao se: "Što to radiš", rekao je jedan od očevidaca

Pet pucnjeva odjeknulo je u ponedjeljak popodne na parkiralištu ispred Super Konzuma u Sarajevskoj ulici u Zagrebu na kojemu je oko 16.45 sati došlo do krvavog okršaja između dvojice muškaraca. Kako su prepričali očevici, sve se dogodilo u tek nekoliko trenutaka. Dvojica muškaraca, napadač u 30-ima i žrtva u 40-ima, parkirali su svoje automobile na parkiralištu gotovo istodobno. Očito su ranije dogovorili vrijeme i mjesto sastanka.

Kada su izašli iz automobila, napadač iz crne golf "trojke" koju je parkirao na jugozapadnom dijelu parkirališta, a žrtva iz tamnoplavog peugeot larga koji je ostavio tridesetak metara dalje, pred ulazom u
Konzum, krenuli su jedan prema drugome. Našli su se na pola puta i počeli pričati, ali sve je ubrzo preraslo u svađu. Muškarac koji je izišao iz golfa tada je izvadio pištolj. Drugi muškarac odmah se okrenuo prema svom automobilu te se dao u bijeg, ali mu je napadač istodobno iz neposredne blizine ispalio dva hica u desnu potkoljenicu. Ubrzo zatim prema njemu je zapucao još tri puta, ali bezuspješno. Tek je jedan od hitaca završio u stražnjoj gumi žrtvina automobila.

– Baš sam izlazio iz dućana kada sam čuo hice. Ugledao sam mlađeg čovjeka kako trči prema sjeverozapadu, a zatim sam potrčao za njim i zaderao se: "Što to radiš!" Bio je odjeven u kapri hlače, plavu majicu i šiltericu, a na glavi je imao crne naočale – rekao je vidno potreseni stariji očevidac. Tvrdi da je napadač bio strašno brz i da je utekao u trenu te da se nije osvrtao oko sebe. Bio je dobro zamaskiran i nije uspio vidjeti kako mu lice izgleda.

Neslužbeno doznajemo da je napadač visok nešto više od 170 centimetara.

Dok je očevidac policajcu davao izjavu, ovaj ga je upozorio da više nikada ne pokušava tako nešto činiti, jer bi mu se moglo dogoditi da napadač drugi put zapuca i u njega. Policija je po dolasku na parkiralište odmah ogradila dio na kojem se dogodio krvavi obračun; stigla su tri policijska vozila s nekoliko inspektora i policajaca koji su pregledavali ostavljena vozila žrtve i napadača te su zabranili pristup okupljenim građanima koji su sa zanimanjem promatrali što se događa.

Nekolicini njih nije bilo nimalo svejedno jer su se tek nekoliko trenutaka ranije, neki od njih i s malom djecom, zatekli na mjestu obračuna jer su krenuli u kupnju.

Kako neslužbeno doznajemo, sukobljeni dvojac trebao se naći još u subotu, no susret su iz nepoznatog razloga odgodili za ponedjeljak popodne. Motiv sukoba koji je potom izbio neriješeni su novčani dugovi. Ranjeni muškarac prevezen je u KB Merkur te je izvan životne opasnosti.

>>Nakon masakra rodbine pet je sati bježao u ratnoj uniformi

>>Spor oko koncesije? Nakon svađe pucao na rivi u Tisnom

Komentara 35

Avatar franccerac
franccerac
18:29 31.08.2015.

"Akcija u Konzumu"

Avatar franccerac
franccerac
18:27 31.08.2015.

Kamateeeee...

Avatar mg940
mg940
18:46 31.08.2015.

Jučer su gledali htv reprize

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije