Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo suđenje

Javnost isključena kako bi se zaštitila privatnost pacijenata

Boran Ivasović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
04.09.2015.
u 21:00

Ivasović je prevario šestero teško bolesnih ljudi, kojima je uzeo 420.000 kuna za navodno čudesni napitak. Tri su osobe preminule

Stomatologu Boranu Ivasoviću (68), optuženom da je prevario šest teško bolesnih osoba kojima je 2012. i 2013. obećavao da će ih izliječiti čudotvornom otopinom, a potom im tu otopinu naplatio ukupno 420.000 kuna, jučer je počelo suđenje na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Na samom početku suđenja Ivasovićeva obrana od sutkinje Ivančice Cvitanović zatražila je isključenje javnosti s glavne rasprave zbog zaštite obiteljskog i privatnog života optuženika, kao i zbog zaštite drugih oštećenika koje će eventualno predložiti kao svjedoke u postupku. Sutkinja je prijedlog obrane prihvatila.

Ivasović je u sudnicu doveden iz istražnog zatvora gdje je završio zbog opasnosti od ponavljanja djela nakon što je priveden početkom travnja. Javnost je tada doznala više o njegovim metodama "liječenja", i to ponajviše zahvaljujući profilu na Facebooku koji je otvorila obitelj Ivana G., umrloga 2013. nakon što je teški oblik karcinoma pokušao izliječiti kod Ivasovića. U potresnoj ispovijedi njegova rođakinja opisala je tužnu sudbinu kroz koju je mladić prošao. Iako je uzimao otopinu koju je Ivasović propisao, a koju im je naplaćivao 1000 eura po litri, u kratko vrijeme izgubio je tridesetak kilograma. Ivasović ih je uvjeravao da to tako treba biti, a nakon što je mladić preminuo, nikada se nije javio njegovoj obitelji.

I drugim obiteljima oboljelih predstavljao se kao školovani liječnik koji uspješno liječi karcinome, iako ni u jednom slučaju kod njegovih bolesnika nije došlo do poboljšanja zdravstvenog stanja, jer kokteli, bio je toga svjestan i sam Ivasović, nisu bili ljekoviti pripravci. Tri su osobe preminule tijekom liječenja, a dvije su za vrijeme primanja terapije odustale od liječenja, ali novac im nije nikada vratio.

>> Boran Ivasović: 'Ne govorite 
doktorima da pijete moje koktele za 
ozdravljenje'

>> 'Čudotvornom vodom' liječio oboljele od raka: 'Dan prije smrti tvrdio je da će naš Ivan ozdraviti'

Komentara 5

OB
ObrenM
23:08 04.09.2015.

Treba javni linc,a ne tajno sudjenje.

DU
Deleted user
09:25 05.09.2015.

Oduvijek je bilo najlakše se okoristiti na tuđoj nevolji. Sve dok ministarstvo Zdravlja ne pokrene akciju protiv nadriliječnika, kojekavih radiestezista i bioenergetičara takve će se stvari događati jer teško bolesnima i "slamka je kao balvan". Isključivanje javnosti radi navodne "zaštitee pacijenata" čisto je licemjerje.

OP
OpasanNekiLik
09:48 05.09.2015.

Nisu velike farmaceutske kuće s "pametnim lijekovima" protiv karcinoma ništa bolje samo ih se ne možw tako lako osuditi kao ovog individualca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije