Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši gradonačelnik Metkovića

Jambo o optužbama: Nit sam krao, nit drž'o vreću

stipe gabrić jambo
Grgo Jelavić/PIXSELL
30.09.2014.
u 12:30

Jambo je optužen jer nije pokrenuo nikakav postupak za koji je bio ovlašten kako bi njegov vozač nadoknadio protupravno stečenu imovinsku korist i tako mu omogućio zadržavanje novca

Tko je krao nek odgovara! Jambo nije krao nit je drž'o vreću! - poručio je bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo komentirajući kaznenu prijavu koju je protiv njega i njegovog nekadašnjeg vozača Berislava Baffe Državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnijela PU Dubrovačko-neretvanska.

Baffu terete da je u razdoblju od siječnja 2009. do svibnja 2013. godine, predočavao krivotvorene račune za pružene usluge smještaja i popravka službenog vozila i temeljem njih preuzimao novac, te je tako oštetio općinsku blagajnu za iznos od 387.303 kune.

Jambo je optužen jer nije pokrenuo nikakav postupak za koji je bio ovlašten kako bi njegov vozač nadoknadio protupravno stečenu imovinsku korist i tako mu omogućio zadržavanje novca. Bivšeg gradonačelnika također sumnjiče kako je 2011.godine odobrio Baffi isplatu naknada za službeni put u inozemstvo, premda je putovanje bilo privatne naravi

- Rekao sam i policiji dajući iskaz: Da mi je i rođeni ćaća uzeo novce, neka odgovara. Ali, kako ja mogu znati da je netko skenirao račun i krivotvorio potpis?! Ne radim ja u računovodstvu niti se to može vidjeti golim okom. Mogu oni ovu prijavu objesiti mačku o rep! Da je moj vozač nekog ubio, bi li opet mene optužili?! - kaže Jambo i dodaje kako je od 109 kaznenih prijava ostala samo ona za sušu u kojoj ga terete da je oštetio državni proračun u korist proračuna Grada Metkovića.

-Opet bih napravio isto! Žao mi je samo što nije bilo 45 milijuna kuna, a ne samo 4,5 milijuna. Nitko nas ne pljačka kao država! - izjavio je Jambo i dodao da radi na stvaranju novih vrijednosti.

-Danju berem mandarine, a noću mirno spavam. Njihove me prijave ne uznemiravaju – poručio je Gabrić.

Komentara 4

Avatar chrascar
chrascar
14:10 30.09.2014.

...a lojtre?

KO
Komentator
14:54 30.09.2014.

Nije mu tata naslijedio zemlju niti se borio u ratu. Bere plodove muke hrvatskih branitelja od kojih je kupovao zemlju. Što radi državno odvjetništvo. Neka Jambo pokaže tu zemlju. Hvali se da je najveći proizvođač mandarina.

KP
karlo.petrik
15:45 02.11.2014.

Hrvatska narodna; ak je meni krepala krava pa nek isusedu krepa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije