Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakov Dabrović

'Šogoricu nisam htio ubiti, kriknula je pa sam ispalio metak u nju od straha'

Jakov Dabrović
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/4
29.01.2015.
u 15:54

Na upit sutkinje Melite Avedić osjeća li se krivim optuženi Jakov Dabrović odgovorio je potvrdno

Na Županijskom sudu u Sisku  je u četvrtak započelo suđenje 62-godišnjem Jakovu Dabroviću, kojeg se tereti za ubojstvo brata Antuna (66) i šogorice Marije (61) počinjeno 10. srpnja prošle godine u selu Voćarica, nadomak Novske.

Nakon što su se braća prvo posvađala i potukla, zbog međe, mlađi Jakov je otišao po oružje te ušavši u bratovo dvorište na njihovu kućnom pragu ubio supružnike Antuna i Mariju. Nakon što ih je ubio oružje je predao trećem bratu s kojim je živio u istoj kući.

Na upit sutkinje Melite Avedić osjeća li se krivim optuženi Jakov Dabrović odgovorio je potvrdno. Rekao je kako se osjeća krivim i da priznaje ubojstva, no da je djelovao u stanju šoka te da šogoricu Mariju nije imao namjeru ubiti.

Njega Županijsko državno odvjetništvo tereti za dvostruko ubojstvo, no obrana tvrdi kako je, u slučaju ubojstva brata riječ o ubojstvu na mah, a u slučaju ubojstva šogorice o ubojstvu iz nehaja.

- Nisam imao namjeru ubiti Mariju. Ušao sam u dvorište , repetirao oružje, kada je ona izašla iz kuće i kriknula. Uplašio sam se i ispalio jedan metak u nju od straha - prepričao je optuženi Jakov.

Nakon što je Jakov ubio Mariju iz kuće je izašao Antun te je i njega ubio na licu mjesta. U kući je bila i snaha koja je vidjevši mrtva tijela svekra i svekrve zaključala sebe i svoga sina te zvala policiju.

Prvog dana suđenja svjedočili su supruga Jakova te sin i snaha ubijenog brata. Svi su potvrdili kako su se braća i ranije svađala oko međe i kako je Jakov znao popiti, no da nitko nije vjerovao da bi situacija mogla tako tragično eskalirati. Od 10. srpnja Jakov Dabrović nalazi se u pritvoru.

>> Dvostruko ubojstvo pokraj Novske – ubio brata i njegovu suprugu

Komentara 2

YB
ybro
17:27 29.01.2015.

Hebala te međa...bolesnik...jednog će ti dana usta biti puna zemlje...

KO
kompjuter
17:03 02.02.2015.

koliko vidim već mu je puna gubica zemlje,ovi što se ubijaju zbog komada zemlje treba maknuti sa zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije