Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sasječena propelerom

Jahta ju je ubila pred ocem

Njemica
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
21.08.2014.
u 20:07

Otac mlade Njemice s njom je ronio u trenutku tragedije, no on je bilo malo dalje ili nisu izronili u isto vrijeme

Okolnosti pomorske nesreće u Fažanskom kanalu, u kojoj je u srijedu dok je ronila smrtno stradala 16-godišnja Njemica J. K., još se istražuju, a vlasnik motorne jahte Kon Tiki, talijanski državljanin L. F. i posada s jahte, danas ujutro bili su na ispitivanju u pulskoj Lučkoj kapetaniji koja u suradnji s policijom i tužiteljstvom provodi istragu. Motorna jahta koja je, sumnja se, pokosila djevojku prilikom izrona na sredini kanala između obale poluotoka Puntižela i otočića Kozade, privezana je uz pulski Carinski gat.

Ronioci pretraživali more

Zasad se ne zna kojom je brzinom jahta plovila kad se dogodila nesreća ni drugi detalji koji će biti poznati, kažu u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture kad istraga bude zaključena.

Djevojka se, koliko je zasad poznato, s ocem uputila na ronjenje sat vremena prije nego što se oko 11.10 sati dogodila tragična nesreća. Njih dvoje ronili su sami, bila je u ronilačkom odijelu i, prema riječima nekih očevidaca s obale, njih su dvoje označili mjesto ronjenja bovom kako bi plovila zaobišla poziciju ronjenja. Prilikom izrona na djevojku je naletjela talijanska jahta čija joj je elisa zadala smrtonosne ozljede i odsjekla neke dijelove tijela. Na mjestu je preminula. Otac koji je ronio uz nju nije ozlijeđen, pretpostavlja se da je bio nekoliko metara udaljen ili, na sreću, nije izronio u istom trenutku kad i kći. Nakon nesreće, dok je trajao očevid, ronioci specijalne jedinice policije pretraživali su podmorje u blizini mjesta nesreće u potrazi za odsječenom rukom.

Prijevoz tijela u Njemačku

Užasnu nesreću koja se dogodila nasuprot autokampu Brioni na poluotoku Puntižela s obale su vidjeli i neki turisti, a ekipa Ronilačkog centra Puntižela prva je svojim gliserom stigla do mjesta nesreće i beživotno tijelo mlade Njemice prevezla do obale. Tijelo je odvezeno na patologiju pulske bolnice.

Nesretno stradala mlada Njemica s ocem i majkom na odmor u Istru, upravo u kamp Brioni, stigla je tek dan prije. Nikad prije nisu bili gosti ovoga kampa, a vjerojatno su ga izabrali za odmor znajući da je Fažanski kanal popularno odredište za ronjenje. Jučer je uz shrvane roditelje cijeli dan bio direktor kampa kako bi im pomogao u kontaktima s policijom i sređivanju poslova oko prijevoza tijela u Njemačku. U kampu su svi šokirani nesrećom koja se dogodila njihovoj mladoj gošći.

>> Na maloljetnu Njemicu naletjela jahta i usmrtila je

Ključne riječi

Komentara 11

SW
swic
20:51 21.08.2014.

Strasno i zalosno !

L0
luena 01
22:46 21.08.2014.

Te dzilkose sa jahtama koji se bahate i misle da je svijet samo njihov treba najstroze kaznjavati... isto tako i one na cestama ,pa nismo mi zemlja bezakonja pa da mozes divljaciti kako ti se svidi bez obzira na gubitkeitke i stradale.....

DU
Deleted user
23:22 21.08.2014.

Za obilježavanje mjest ronjenja izgleda da sama bova nije dovoljna. Trebalo bi napraviti bovu od plutaća u obliku kvadrata sa otvorom u sredini 2x2 metra gdje bi ronilac izronjavao i uronjavao. Danas nije problem takvu plutaću-kvadrat obilježiti LED svjetlima da bude uočljivije ... Da je idem roniti, ja se ne bi usudila samo sa bovom ... jer ima previše nepažljivih "#@%/ !!! Sirota djevojka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije