Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob zbog međe

J. Dabrović (62) dobio 27 godina zatvora za ubojstvo brata i šogorice

Jakov Dabrović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/6
02.03.2015.
u 13:19

Sutkinja Županijskog suda u Sisku Melita Avedić izrekla mu je po 14 godina zatvora za svako ubojstvo te još godinu dana zatvora za nedozvoljeno držanje oružja

Za ubojstvo svoga brata i šogorice, počinjeno lani u srpnju u Voćarici, nedaleko Novske, Jakov Dabrović (62) osuđen je danas nepravomoćno na 27 godina zatvora.

Sutkinja Županijskog suda u Sisku Melita Avedić izrekla mu je po 14 godina zatvora za svako ubojstvo te još godinu dana zatvora za nedozvoljeno držanje oružja, što je na kraju spojeno u jedinstvenu kaznu od 27 godina zatvora. Sutkinja nije našla olakšavajuće okolnosti niti je prihvatila obranu ubojice kako je riječ o ubojstvima počinjena na mah, u afektu. Prevladale su tvrdnje tužiteljstva o planiranom činu, prouzrokovano svađama oko međe između Jakova i njegova brata Antuna (66). Njega i suprugu mu Mariju (61), Jakov je ubio hicima iza automatske puške pod utjecajem alkohola od 1,82 promila.

Tvrdio je da je to učinio nakon što ga je brat prvi napao i ozlijedio po glavi. Tijekom suđenja mještani i obitelj su posvjedočili da su se Jakov i Antun znali svađati oko međe njihovih, susjednih, imanja, no kako nitko nije slutio da æe ta svađa eskalirati do ove razine i ubojstva. Uz zatvorsku kaznu Jakovu Dabroviću izrečena je i kazna liječenja od alkohola.

>>Suđenje Jakovu Dabroviću: 'Braća su bila poštovana u selu i dobri ljudi'

>>'Šogoricu nisam htio ubiti, kriknula je pa sam ispalio metak u nju od straha'

Komentara 5

IB
ivan.biljan68
08:56 16.03.2015.

Ispalio je metak u šogoicu od-straha-,a držao je pušku u rukama?Pa ta bena,ili bi ratu pobio četu ljudi,od straha,ili bi bio ubijen od straha,prozirna isprika,priča za malu djecu.

VE
velikazmija
17:39 02.03.2015.

jetrva ili zaova - baš se i ne podnose-

OB
Objektivno...
16:26 02.03.2015.

Piše u Jutarnjem da je izjavio kako mu je žao što je ubio brata. Znači, hebe mu se za šogoricu? lijepo...lijepo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije