Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mučno suđenje

Izudarala vozača koji joj je usmrtio kćer: Crkavaj kap po kap, smrade!

Adelina
Foto: Obiteljski album
1/2
10.06.2015.
u 10:02

Mučno suđenje za smrt Adeline Mihaljević Jurič kulminiralo je podizanjem kaznenih prijava. Dino Bosanac primio je nekoliko udaraca te je ostao gol do pasa jer mu je Adelinina majka skinula košulju

– Crkni! Crkavaj kap po kap! Smrade! – vikala je, izvan sebe, Ljiljana Mihaljević Jurič na hodniku Općinskog suda u Osijeku u ponedjeljak. Rukama je i nogama udarala Dinu Bosanca (23), kojemu se sudi za smrt njezine kćeri Adeline (23) u prometnoj nesreći na Štefanje 2013. u Belišću. Strgala mu je i svukla košulju. Umiješala se i mlađa kći Paula tvrdeći da im je zaprijetio Bosančev branitelj Alen Jakobović.

– Ma ja ću tebe likvidirati! – okrenula se majka i prema njemu, dok ju je suprug Drago odvlačio i smirivao.

Injekcija za smirenje

Sudac Mirko Ljubičić pozvao je pravosudne policajce te Hitnu pomoć koja je ženi ubrizgala injekciju za smirenje. Mučna scena okončana je kaznenim prijavama protiv nje, i to za napad i prijetnje ubojstvom okrivljeniku te, kako se navodi, ozbiljne prijetnje odvjetniku. Napeto je bilo još u sudnici.

– Dao ti Bog da se ugušiš u vlastitoj krvi i laži! – rekla je ona Dini Bosancu.

Suđenje je izrazito mučno otkako je počelo lani u studenom. Dino Bosanac kobne je noći sjeo za upravljač Adelinina automobila. Družili su se u kafiću, nisu se prije posebno poznavali. Sletjeli su s ceste oko 5.45 sati kod Valpova. Djevojci je noga proletjela kroz bočno staklo i zaglavila se. Mladić je izašao, obukao jaknu i odšetao kući tri-četiri kilometra. Imao je 1,50 promila alkohola u krvi. Zaspao je kod kuće, a djevojka je iskrvarila u vozilu Hitne pomoći. Obrana tvrdi da je bio u šoku i nesvjestan što se zbiva te da se detalja ne sjeća.

– Neću ga ubiti jer bi mu to bilo milosrđe. Ne mogu mu ni oprostiti, neka oprost traži od boga, ali i prvo prizna što je učinio. Svjedoci mijenjaju iskaze, borim se za krv svoje kćeri – ogorčena je Ljiljana.

Rade po četiri vještačenja

– Jako je sve to mučno, ali moraju shvatiti da je Dino nije ubio. Da možemo vratiti film, vratili bismo ga milijun puta – govori, pak, Dinin otac Vojimir Bosanac. Neugodnosti su, kaže, trpjeli i prije, ali nisu reagirali.

– Shvaćam je u potpunosti, ona je izgubila dijete, a ne ja. No, mi smo se morali zaštititi i prijaviti ih policiji – nastavlja on. Na težinu suđenja za tragedije na cesti upozoravaju i iz udruge Sigurnost u prometu.

– Sudska je praksa neujednačena, ima apsurdnih presuda, a suđenja dugo traju i mučenja su za obitelj pa dolazi do neželjenih scena. Nisam za rezanje ruku i nogu, ali kazne bi trebale biti primjerenije – kaže Georg Davor Lisicin iz udruge.

Sud mora utvrditi činjenice pa o tome ovisi, objašnjava osječki odvjetnik Domagoj Rešetar, i dužina postupka.

– Nijedan sudac ne želi da mu se odugovlače rasprave, ali ne želi ni da mu presude "padaju" zbog nepotpuno utvrđenih činjenica. Ima rasprava koje završe u danu, no pamtim slučaj u kojem su provedena četiri prometna vještačenja – ističe Rešetar.

Žalovanje zbog gubitka bliske osobe traje, navodi psihijatar dr. Nikola Mandić, u prosjeku šest mjeseci.

– Razvija li se tuga dulje vrijeme, nastaje depresija iz koje može proizaći i agresija, traže krivca kako bi se lakše nosili s boli. Ostaju, pak, trajni ožiljci – govori on. 

>> Policija ne zna tko je bio na očevidu kada je poginula djevojka 

>> Ostavio djevojku da umre u autu i rekao: Eno je tamo, spava pijana

Komentara 115

KO
kontrasvegaisvakoga
10:14 10.06.2015.

pazi objašnjenja njegovog odvjetnika..on je bio nesvjestan i u šoku...pa čovječe, kad već ne mogu psovat, ovdje bi bila rijeka psovki....jel njemu netko u usta ulio neku rakijetinu na silu? i onda ga natjerao da vozi? pa da...bio je nesvjestan jer se ubio od alkohola, svojom voljom i bez prisile. toliko me ljute ovakve stvari da opisat ne mogu.

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
10:00 10.06.2015.

ona dobije kaznenu prijavu zato sto je prijetila ubojici svog djeteta. drzava apsurdistan.

DU
Deleted user
10:21 10.06.2015.

Iako to njoj vjerojatno ne znači puno, gospođi izražavam punu potporu. Sve dok ovakva g... ne budu trpali na 10 godina u zatvor, roditelji će ovako morati vapiti za pravdu. Ako će se primijeniti kriteriji kao kod Čačića npr. ovaj će dobiti 6 mjeseci. Toliko otprilike kod nas vrijedi ljudski život...strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije