Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pala sedmorica

Izrađivali i trošili novčanice od 500 kuna

policija
ilustracija
28.11.2014.
u 12:07

Tijekom kriminalističkog istraživanje pronađeno je i oduzeto 36 krivotvorenih novčanica kao i oprema kojom su se služili za izradu lažnog novca

Kaznene prijave zbog krivotvorenja novca splitska je policija podnijela protiv sedam osoba u dobi od 19 do 21 godina.

Utvrđena je sumnja da su trojica od njih dogovorili izradu i izrađivali lažni novac u apoenima od 500 kuna koje su potom davali ostalima koji su ih stavljali u opticaj u trgovinama, fast foodovima i trafikama na području Splita i okolice.

Tijekom kriminalističkog istraživanje pronađeno je i oduzeto 36 krivotvorenih novčanica kao i oprema kojom su se služili za izradu lažnog novca. Dvojica 20-godišnjaka su dovedeni policijskom pritvorskom nadzorniku, a ostali su pušteni.

>> Lažirali papire i ženi ukrali 500.000 kuna

Komentara 3

TR
trololol
12:58 28.11.2014.

Koju opremu su oduzeli? Printer/skener koji košta manje od jedne prave novčanice od 500 kuna?

CH
chemica
14:15 28.11.2014.

Kao da prava novčanica vrijedi više od jedne fotokopirane. Država koja je odavno bankrotirala, ali svako malo uspije dobiti još pokoji kredit pa se i formalno proglašenje bankrota prolongira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije