Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
psihopat s nožem

Izboli su mi kobile da ne bih nastupio na smotri

Vlado Vohralik i izbodeni konji
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/8
29.08.2014.
u 14:49

Vlado Vohralik sumnja da mu je životinje ozlijedio ljubomorni poznavatelj uzgoja konja

To je učinila bolesna osoba, psihopat!

To normalan čovjek nikada ne bi mogao učiniti – vidno ogorčen rekao je Vlado Vohralik, vlasnik velikog imanja u Podgorcima pokraj Bjelovara, iznoseći detalje nemilih događaja u kojima su nedavno ozlijeđene njegove tri rasne kobile gidranske pasmine.

Zasad nepoznati počinitelj u razmaku od dva tjedna oštrim predmetom prekrasnim i dobroćudnim životinjama nanio je ubodne rane u gornjem dijelu prednjih nogu. Vohralik se već nekoliko godina uspješno bavi uzgojem rasnih konja i ima ih ukupno 18. Na ograđenom imanju konji su pušteni, žive slobodno i nikada dosad, kaže, nije imao sličnih problema.

Ovaj gnusni zločin, siguran je, nije se dogodio nimalo slučajno.

Razotkrit će napadače

Naime, sumnja da je počinitelj vođen ljubomorom ili zavišću imao jasan motiv. On i njegov sin pripadnici su povijesne postrojbe “Bjelovarski graničari Husari 1756.” koja je proteklog vikenda sudjelovala na međunarodnoj smotri povijesnih husarskih postrojbi u Mađarskoj. Na toj smotri trebale su nastupiti i te tri kobile, no nečiji bolesni um u tome ih je spriječio.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

– Ovo je bilo ciljano prema točno određenim konjima i to je počinio netko tko ima veze s konjima i konjogojstvom i sa svim je tim dobro upoznat. Zasigurno poznaje i mene i imanje, a jedini mu je cilj bio onemogućiti meni i sinu da nastupimo na svojim konjima s postrojbom – ističe uvjeren da će se uskoro otkriti i tko stoji iza ovog suludog čina.

Vohralik je umirovljeni djelatnik SUZUP-a i Hrvatske vojske i temeljem stečenog iskustva uvjeren je da će uskoro moći podnijeti kaznenu prijavu protiv konkrentne osobe ili više njih.

– Ne vodim nikakvu privatnu istragu nego samo čekam da vrijeme učini svoje – ističe pomalo zagonetno objašnjavajući da su mu na policiji jasno rekli da za taj korak ima rok od 60 dana.

Izbjegnute teže ozljede

Da je počinitelj dobro znao što čini potvrđuje i nalaz veterinara koji je pregledao nesretne životinje. Prema njegovu mišljenju sve upućuje na sumnju da je počinitelj pažljivo birao mjesto uboda i način ozljeđivanja tako da kobile ne pretrpe veće većim krvarenje.

– Pažljivo odabranim mjestom uboda izbjegnuta su oštećenja većih, okom vidljivih površinskih krvnih žila i time spriječena veća i obilnija krvarenja – stoji uz ostalo u potvrdi koju je na Vohralikov zahtjev izdao veterinar iz Rovišća Jure Šimić.

>>'Bolje da je nas ubio buzdovanom nego tu ždrebad'

>>Medvjedicu je samo pogladio, a tretiraju ga kao kriminalca

Komentara 3

EV
evropljanin
17:59 29.08.2014.

tko je to ucinio nikad srece u zivotu nesmije imati. boze ako postojis kazni ovakove neljude.

US
U sridu
00:28 30.08.2014.

treba frajeru razbiti oba koljena kad ga nadju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije