Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nožem presudio bivšoj djevojci

Izbo ju je kad mu je rekla da čeka dijete s drugim

ubojstvo Zagreb
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/10
23.02.2017.
u 20:15

Više od tri godine David Komšić prijetio je Kristini Krupljan (18). Tukao ju je nogama, napadao na cesti...

– Nemaš pojma što radiš, bolje ti je da tako ne misliš, k...o, ubit ću te, ubit ću te sutra – samo je jedna od brojnih prijetećih poruka koju je David Komšić (19) između prosinca 2014. i svibnja 2015. godine poslao svojoj bivšoj djevojci Kristini Krupljan (18). Svoje prijetnje ispunio je dvije godine poslije, točnije ove srijede oko 22 sata, kada je, kako ga se sumnjiči, nožem nasmrt izbo Kristinu pred zgradom u Prilazu svetog Josipa radnika na zagrebačkoj Volovčici gdje je živjela s majkom i bakom. Da tragedija bude veća, djevojka je, prema riječima njezine majke, u trenutku kada je ubijena bila u drugom mjesecu trudnoće. Jedan od mogućih motiva zbog kojih je Komšić ubio Kristinu u automobilu koji je nekoliko mjeseci prije dobila na poklon od tetka jest taj jer je bila trudna s novim dečkom, arhitektom iz Pule koji trenutačno živi na zagrebačkoj Trešnjevci.

Nekoliko puta prekidali

Prema neslužbenim informacijama, nožem ju je ubo čak dvadeset puta, a da se djevojka nije nadala napadu, svjedoči i činjenica da nije stigla niti ugasiti svjetla na automobilu. Ostala su raditi dok je njezino tijelo beživotno ležalo na vozačkom sjedalu. Otprilike u isto vrijeme i susjedi i policija saznali su što se dogodilo. Jedan od stanara iz ulaza u kojem je Kristina živjela vidio je njezino beživotno tijelo u automobilu i odmah nazvao njezinu majku Vesnu Šimunić-Krupljan. Istovremeno je David Komšić bio na putu za IV. policijsku postaju.

– Zovite mi hitnu, zovite mi hitnu, nisam dobro – navodno je počeo vikati Komšić čim se ušetao u postaju. Nekoliko minuta poslije hitna je i stigla, ali na mjesto ubojstva. Mogli su samo konstatirati smrt djevojke koja je na dan kada je ubijena pristala otići na večeru s Komšićem.

– Ujutro je Kristina bila u tužiteljstvu u Palači pravde i tamo je davala iskaz vezan uz prometnu nesreću koju je doživjela u studenom prošle godine. Nakon toga je otišla s najboljom prijateljicom na kavu u City centar i tada ju je David nazvao na mobitel. Molio ju je da mu se vrati i da budu zajedno, a ona mu je govorila kako to ne želi. Nakon toga ju je zamolio da barem još jednom odu na večeru, na što je ona pristala. Našli su se navečer i otišli u jedan restoran u centru grada, a nakon toga je nađena mrtva – prepričala je Kristinina majka.

Iskaz koji je njezina kćer dala na tužiteljstvu odnosio se na nesreću koju je 27. studenog doživjela na zagrebačkom Maksimiru. Tada se u stražnji dio njezina automobila zabio drugi automobil u kojem su, prema tvrdnjama njezine majke, bili David Komšić i tri njegova prijatelja.

– Četiri dečka prepriječila su mi put, a jedan je izašao iz automobila i nogom razbio retrovizor na mom automobilu te njime razbio staklo s moje lijeve strane. U isto vrijeme drugi je lupao nogama i možda i nekim drugim predmetom po stražnjim vratima. Nakon toga sva četvorica počela su gurati moj auto po nizbrdici te me zabili u kamenu ogradu – kazala je policiji nakon nemilog događaja. Iako tada nije htjela reći kako je jedan od napadača bio Komšić, moguće je da se u međuvremenu predomislila te ga odlučila prijaviti pa da se i tu krije mogući motiv ubojstva. Prema pričama Davidovih i Kristininih poznanika, njih dvoje zajedno su išli u osnovnu školu gdje su se i zaljubili. U vezi su bili još od 8. razreda, a do trenutka kada se ubojstvo dogodilo nekoliko su puta prekidali i mirili se.

– On je bio istovremeno jako grub, ali i pažljiv prema njoj. Primjerice, za njezin osamnaesti rođendan priredio joj je veliku zabavu u Green Goldu, kupio buket ruža i prsten. Ali bio je općenito otresit, bahat momak i prema drugima, pa tako i prema njoj. Kada bi dolazio po nju pred zgradu, ako se ne bi odmah spustila, počeo bi lupati nogom po vratima i psovati – prepričavaju stanari zgrade pred kojom se ubojstvo dogodilo. Da njihove priče nisu tek puka naklapanja, potvrđuje i događaj koji se zbio 8. svibnja 2015. godine. Tada je David Komšić u Ivanićgradskoj ulici presreo Kristinu i najprije ju nogom udario u njezinu nogu. Kada se sagnula, nogom ju je udario u glavu nakon čega je pala na cestu. Samo tri dana poslije ponovno ju je presreo na ulici i rekao joj: “Zašto me želiš staviti u zatvor, zašto mi želiš loše?” Kada je pokušala pobjeći od njega, uhvatio ju je za ruke te joj kazao kako ju “može udariti, a da se to ne vidi”. Novi napad dogodio se pet dana kasnije, kada ju je dočekao pred ulazom u njezinu zgradu i uzeo joj mobitel i sat koji je nosila na ruci.

“Ne osjećam se krivim”

Iako je zbog tih događaja Kristina bila prijavila Komšića kojem je određena zabrana prilaska i bilo kakve komunikacije s njom, bilo preko poziva ili društvenih mreža, od progona je odustala u travnju prošle godine, nakon čega je ukinuta i zabrana prilaska i komunikacije. Razlog odustajanja bio je taj jer je, kako je navela, s Davidom u izvanbračnoj vezi te da je trenutno trudna i da se namjeravaju vjenčati. Majka je opovrgnula da je ikada bila trudna s Komšićem. Slučajno ili ne, samo tri dana prije nego je djevojka odlučila odustati od progona David Komšić je svojim Mercedesom na križanju Vukovarske ulice i Donjih Svetica usmrtio 72-godišnjeg oca osmero djece koji je prelazio zebru na crveno. Zbog te nesreće Komšiću je suđenje počelo 9. veljače, a on je na sudu rekao da se ne osjeća krivim za nesreću.     

>> VIDEO Osumnjičenik za ubojstvo djevojke lani usmrtio pješaka. Majka ubijene: Stalno joj je prijetio, uzeo joj je mobitel, razbio auto

>> VIDEO Novi detalji stravičnog ubojstva u Zagrebu. Majka ubijene: Bila je trudna

Komentara 74

CA
carlo20
20:57 23.02.2017.

Ti ljubomorni, posesivni , nasilni kontrol frikovi, i psihopati svih vrsta bi trebali kod psihijatra na "preustroj" mentalnog sklopa, ukoliko poboljšanja nema, eutanazija na opću korist društva.

DU
Deleted user
20:36 23.02.2017.

Ljubomora je cudna stvar, tesko je tu biti pametan. Toliko zena ali ja bas hocu nju, ljubomora je teska psihicka bolest.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:45 23.02.2017.

Dakle prošle godine je zgazio onog starčeka...Sada trudnu djevojku...E, pa, ak se sada izvuče bez dobrog pržuna onda svaka čast odvjetnicima i sudstvu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije