Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj azapović

Istražuju smrt mladića čiji roditelji tvrde da ga je pretukla policija

policija,policajac
Marijan Sušenj/PIXSELL
27.04.2013.
u 13:20

Roditelji sumnjaju da su uzrok smrti 18-godišnjeg Marka Azapovića upravo batine koje je dobio od policajaca iako se u obdukcijskom izvješću navodi kako se radi o prirodnoj smrti i da nema tragova nasilne smrti

Božidar Piljić, županijski državni odvjetnik u Vukovaru potvrdio je da istražuju smrt 18-godišnjeg Marka Azapovića koji je, podsjetimo, umro u nedjelju u roditeljskoj kući u Županji nakon što je mjesec dana ranije, kako se povjerio prijateljima, dobio batina u policijskoj postaji u Županji gdje je priveden zbog sumnje u umješanost u nestanak novca iz jedne kladionice.

Mjesec dana nije o tome pričao ni, roditeljima, braći i sestrama, ali dan nakon što je umro roditelji su među njegovim stvarima pronašli liječnički nalaz iz vinkovačke Županijske opće bolnice u kojemu se navodi kako se dežurnom liječniku požalio da su ga pretukli policajci, a i ozljede koje je uočio na njegovu tijelu, potvrđivali su njegovu priču. Roditelji sumnjaju da su uzrok smrti upravo batine koje je dobio od policajaca iako se u obdukcijskom izvješću navodi kako se radi o prirodnoj smrti i da nema tragova nasilne smrti. Razmišljaju i o tužbi protiv, kako tvrde, nasilnih policajaca.

– Još čekamo nalaz obdukcije. Kada ga dobijemo, temeljem njega i posebnog izvješća kojega smo dobili od policije, odlučit ćemo o daljnjem postupanju – kaže Božidar Piljić.

>>'Naš Marko umro je jer ga je policija brutalno prebila'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije