Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijeni Marinko Tomić i Luka Ćosić

VIDEO Isti dan u istoj četvrti izbodene dvije osobe, Brođani šokirani: Ubojstva ipak povezana?

slavonski brod, mjesto ubojstva
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
25.10.2016.
u 20:51

U samo nekoliko sati ubijeni su Marinko Tomić (49) i Luka Ćosić (80)

Brođani su danas bili šokirani i uznemireni dvama ubojstvima hladnim oružjem.

Iako se na početku činilo da slučajevi nisu povezani, činjenica da su se oba dogodila u istoj gradskoj četvrti i u razmaku od samo nekoliko sati upućuje na sumnju i ta se mogućnost istražuje.

Ubojica odnio ključ

Najprije je u ponedjeljak oko 15 sati u Ulici Vatroslava Lisinskog pronađeno beživotno tijelo 49-godišnjeg Marinka Tomića, a iste večeri oko 20.45 sati u Reljkovićevoj ulici i tijelo Luke Ćosića (80). Kod obojice su otkrivene ozljede koje upućuju na nasilnu smrt. Zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Franjo Kopunić, koji je obavio očevid u Reljkovićevoj, kazao je da je ubijeni starac pronađen u kuhinji.

– Nađen je u ležećem položaju, na leđima, a uzrok smrti su višestruke ubodne rane oštrim predmetom – rekao je Kopunić. Vidno šokirana susjeda Ankica Hlevnjak pronašla je tijelo usmrćenog Ćosića. Njegova podstanarka pozvonila joj je da provjeri što se događa. Ona je, naime, tog poslijepodneva vidjela susjeda u dvorištu kako čisti lišće, a navečer se zabrinula jer nije upaljeno svjetlo u tom dijelu kuće.

– Ušla sam u kuhinju i ugledala ga kako leži na pločicama. Riječ je o čovjeku koji je sa svima bio dobar. Očajna sam. Bio mi je kao otac. U našem se susjedstvu nikada nije dogodilo takvo što – kazala je Ankica Hlevnjak.

U šoku i nevjerici bile su i kćeri ubijenog, Zrinka i Mirjana. Govorile su da im je otac bio aktivan u udruženju obrtnika i kako im se ponekad znao požaliti da prima prijetnje. – Bio je vitalan, sam je sve radio. Zašto se to dogodilo? – pitala se Mirjana. Ćosić je pekao i prodavao rakiju, ali od članova njegove obitelji doznali smo kako je to uvijek činio s prozora i nikada nije puštao nepoznate ljude u kuću. S obzirom na to da su ulazna vrata bila zaključana, moguće je da je poznavao ubojicu, koji je nakon počinjenja zločina zaključao vrata i odnio ključ. Nekoliko stotina metara dalje, u oronuloj i ruševnoj kući bez struje, vode i kanalizacije, živio je Marinko Tomić.

Ubo ga odvijačem?

Ispred njegove kuće nije bilo ljudi. Susjedi svjedoče kako je riječ o dugogodišnjem alkoholičaru, ali dobroćudnom čovjeku koji nikada nikome ništa nažao ne bi učinio. Međutim, oko sebe okupljao je ljude istog stila života, među kojima je bilo i problematičnih tipova. Ponekad ga danima nije bilo doma, pa bi se iznenada pojavio.

Dan prije je, kako su čuli, dobio unuče od kćeri koja živi u BiH i s društvom je to slavio. – Jednom smo ga spasili kad mu je pukao čir na želucu i obećao je da će prestati piti. No, kratko je to trajalo. Čula sam da mu je netko ukrao i opskrbninu – kazala je jedna susjeda. Tomić je također ubijen ubodnim predmetom, navodno odvijačem, ali na njegovu tijelu nađen je samo jedan ubod. Tijela ubijenih prevezena su na odjel patologije brodske bolnice, gdje će se obaviti obdukcija. Tada će se doznati više o uzroku smrti i načinu na koji su ubojstva počinjena.  

>>Marko Vidaković iznio obranu: Znao sam se u životu napiti, ali ne puno i nikada je nisam tukao

Komentara 4

KR
Krasny
21:59 25.10.2016.

Moj Brat Marinko Tomić ima dvoje djece, kćer koja se zove Manila i sina koji se zove Kruno. Ima i šestero unučadi. Oni ne žive u BiH niti su ikad živjeli, nego u Ivanić Gradu. Istina je da je imao poroke i bio sklon alkoholu ali imao je i svoje vrline koje nitko ne želi spomenuti. Zato molim vas dozvolite nam da tugujemo u miru bez lažnih i neprovjerenih informacija, jer znajte da se i vama može dogoditi tragedija u trenu i promjeniti vam život zauvijek kao i nama. Hvala svima na iskrenoj sućuti. Dario Krasnovsky brat tragično preminulog Marinka Tomića.

MP
mparac3
07:03 26.10.2016.

Osobe su ubijene nedaleko jedna od druge, skoro u isto vrijeme, i na identičan način - odvijačem, pa je Hrvatska policija pravilno zaključila da ubojstva nisu povezana.....🙄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije