Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronašla kćer mrtvu

Ispovijest majke: Vidjela sam kako leži na kauču i pomislila da spava

ubojstvo Bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
28.04.2015.
u 19:00


Bjelovarska policija uhitila je muškarca (36) kojeg dovodi u vezu s ubojstvom

– Čučala sam kod ograde i plakala cijelu večer. I danas sam grozno, a sutra će mi biti još i gore. Ne mogu zamisliti da se to dogodilo mojoj Snježani – potištenim je glasom rekla Zdenka Šterman koja je u ponedjeljak poslijepodne svoju kćer Snježanu Ernjak (49) pronašla mrtvu u kući u Ulici Nikole Šopa u Bjelovaru.

Snježana Ernjak u kući je nakon razvoda od supruga živjela sama. Prema sumnji istražitelja ubio ju je njezin novi partner, bivši pravosudni policajac J. K. (36) s kojim je žrtva ubojstva bila u vezi nekoliko mjeseci. Nakon što je ubio Snježanu, zasad nepoznatim predmetom, iskrao se iz njezine kuće najvjerojatnije u nedjelju navečer. Zaključao je vrata, sjeo u njezin golf bjelovarskih oznaka i pobjegao. Samo nekoliko sati ranije, Snježana Ernjak ručala je s majkom i ocem koji žive u susjednoj ulici. Zdenka Šterman nije niti slutila da kćer jedinicu toga dana grli po posljednji puta.

- U ponedjeljak poslijepodne vratila sam se iz bolnice i muž mi je rekao da su zvali iz vrtića gdje je Snježana radila kao odgajateljica. Nazvala sam ih, a oni su me pitali što je sa Snježanom jer nije došla na posao - kazala je neutješna Zdenka Šterman. Krenula je provjeriti što je s kćeri i uočila je da automobila nema u dvorištu. Počela je zvoniti i lupati po vratima jer je pomislila da je kćer zaspala. Tada se približila prozoru i kroz razmaknute zavjese ugledala kćer kako leži na kauču s rukama podignutim iznad glave. Pored tijela bila je lokva krvi. Odmah je pozvala hitnu pomoć i policiju, ali oni su joj tek mogli potvrditi najcrnije slutnje - njezina je kći mrtva. I dok su u kući Snježane Ernjak istražitelji izuzimali dokaze brutalnog ubojstva, istoga popodneva njihovi su kolege pronašli golf ubijene žene kod Doma kulture. Ubrzo su i uhitili muškarca za volanom, J. K., glavnog sumnjivca za ubojstvo koje je u crno zavilo Snježanine roditelje i troje djece. Kćeri blizanke još pohađaju osnovnu školu, dok je stariji sin navršio 19 godina. Od njihova oca Snježana Ernjak već je godinama razvedena, a skrbništvo nad djecom pripalo je bivšem suprugu. Nakon toga, imala je problema s alkoholom, a ubrzo je upoznala i J. K. s kojim je ušla u vezu. Njega je krajem prošle godine uhitila policija jer je, kako sumnjaju, krao gorivo na benzinskim postajama, a jednom prilikom pokušao je i otići iz restorana bez da plati račun. Iako se motivi i okolnosti ubojstva i dalje utvrđuju, Županijsko državno odvjetništvo slučaj je okarakteriziralo kao teško ubojstvo iz koristoljublja za koje ubojici prijeti najmanje deset godina zatvora.

>> Sumnja se na nasilnu smrt: Odgojiteljica i majka troje djece pronađena mrtva

Komentara 13

MK
MKGRA
22:09 28.04.2015.

Cudno da majka I jos k tome odgojateljica nije dobila skrbnistvo nad djecom

Avatar baracuda
baracuda
07:35 29.04.2015.

Nije joj bio dovoljno dobar bivši, a ipak je od dobio skrb nad djecom. A ona? O mrtvima, sve najbolje. Ali našla je što je tražila.

PR
Presto
21:07 28.04.2015.

Da, to je ludilo, danas se žene u 40-ima pa i 50-ima spetljavaju s 15-20 godina mlađim muškarcima. Nek spava tko s kim hoće, ali tu nešto nije ispravno. Zato je epidemija usamljenih 40-godišnjaka koji su odbojni svojim vršnjakinjama a žena s 45(jednu sam i upoznao) rekla mi je kako za one stvari ima 3 30-godišnjaka i u međuvremenu traži savršenog(nepostojećeg) vršnjaka. Ludilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije