Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskok istražuje

Inspektor zaštite na radu prijavljen da je primio mito od 3000 kuna

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
01.08.2014.
u 15:49

Inspektor zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava navodno je od direktora društva u kojem je obavio nadzor zatražio, a potom i primio mito

USKOK je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, priopćava USKOK, kao inspektor zaštite na radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ispostava Koprivnica, od 13. lipnja do 31. srpnja 2014., u Križevcima, nakon što je obavio inspekcijski nadzor u jednom društvu, od direktora tog društva zatražio da mu mjesečno, počevši od kolovoza 2014. pa nadalje, isplaćuje 3000 kuna kako prilikom inspekcijskih nadzora ne bi poduzimao zakonom propisane radnje radi sankcioniranja utvrđenih nezakonitih postupanja iz domene zaštite na radu, na što je direktor društva pristao i okrivljeniku, sukladno dogovoru jučer predao 3000 kuna.

Osim navedenog, okrivljenik je, koristeći saznanja o vremenu i mjestu provođenja inspekcijskih nadzora, nazvao djelatnika jednog društva i obavijestio ga kad će u njegovu društvu inspektori rada i zaštite na radu obaviti inspekcijski nadzor te ga uputio što se treba poduzeti kako bi se izbjeglo sankcioniranje nepravilnosti utvrđenih inspekcijskim nadzorom.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

>>Bivši sudac splitskog Općinskog suda osuđen na 4,5 godina zatvora

Komentara 2

19
1995josip
17:40 01.08.2014.

Ma nebi oni uzeli mito !!!!!!!!

OS
osica
19:18 01.08.2014.

oh bože moj , " koje glupe hrabrosti - netko će mu isplaćivati mjesečnu rentu do kraja rada u inspektoratu, da ga ne dira " . Ako su nam " insepektori tako šuplji " o čemu govorimo . Nogom u...stražnjicunjicu , zaposliti nove , na rotaciji od svakih 4 godine , a ne zbog nesposobnih korupiranih osnivati nove urede, nad uredima. Baš su jadni i sramotni i svako malo negdje iskrsne jedan takav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije