Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u četvrtak presuda

Potpuno se posvetio bolesnoj kćeri: S četvrtog kata ju je nosio na rukama

Joso Gregurić
Foto: Pixsell
1/2
26.11.2014.
u 20:44

Joso se nije razdvajao od bolesne kćeri, potpuno joj se posvetio, kažu susjedi

Život skromne i mirne sisačke obitelji Gregurić stubokom se promijenio od lipnja 2009. godine kada se kći Marijana, a tada joj je bilo tek 19 godina, vratila s prve operacije u Zagrebu. Operativni zahvat bio je na mozgu.

Marijanino se zdravstveno stanje od tog trenutka stalno pogoršavalo i s njom je bilo sve teže komunicirati. Uskoro je pala u vegetativnu komu, koju je očajni otac Joso (58) nakon tri godine okončao svojevrsnom eutanazijom. Ubojstvom iz samilosti koje naš zakon ne poznaje.

Pričao samo s najbližima

Ni prije te tragedije život Greguriće nije mazio. Kad su se Joso, inače Petrinjac, i supruga Marica iz posavskog Palanjka, zaposlili u sisačkoj željezari, izgledalo je da će svojim prihodima kćeri Marijani i mlađem sinu Stjepanu omogućiti sigurno školovanje i budućnost. A zatim su se, kao na tekućoj vrpci, počele redati nevolje. Početkom Domovinskog rata Joso se stavio na raspolaganje braniteljskim postrojbama kako bi se angažirao u obrani svoje Petrinje. Osim što je bio ranjen u glavu, ubrzo je uslijedio bijeg iz okupiranog grada. U međuvremenu su i on i supruga ostali bez posla u Željezari, a živjeli su od Josine invalidnine i naknade koju je supruga primala kako njegovateljica. Bolest kćeri bio je novi, najteži udarac za obitelj. Nezaposleni Joso od tog se trenutka potpuno posvetio brizi za kćer.

– Joso se nije razdvajao od bolesne kćeri, potpuno se njoj posvetio. Viđali smo ga kako je na rukama nosi s četvrtog kata u park, kako je vozi u kolicima i brine se o njoj. Divan je i požrtvovan otac – kaže susjeda iz Branimirove ulice u sisačkom naselju Caprag. Nakon kobnog 8. listopada 2012., Joso se potpuno povukao u sebe, ni s kim nije komunicirao. Samo je u rijetkim trenucima među najbližima olakšao dušu. – Našoj je Marijani bolest donijela samo patnju. U početku bolesti posjećivali su je kolege i prijatelji. Očekivali smo da će nas pogledati i nasmijati se, ali to se nije dogodilo. Ni u bolnicama nismo bili poželjni jer je Marijani bila potrebna posebna njega. Ne znam što se dogodilo te noći, to samo dragi Bog zna – rekao je Joso Grgurić jednom prilikom.

Odbio liječenje karcinoma

Psihijatrijski vještak Miroslav Goreta nedvojbeno je ustanovio da je Joso za počinjenja djela bio u posebnom psihičkom stanju i bitno smanjeno ubrojiv. Ove godine obitelj doživljava novi udarac. Joso je obolio od karcinoma na mokraćnom mjehuru, ali je nakon četvrte operacije odbio liječenje.

Sutrašnju presudu s ponovljenog suđenja, ma kakva ona bila, kako je rekao, čeka spremno.

A što o eutanaziji misle predsjednički kandidati čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

>>'Okrutno je suditi ocu koji je kćeri skratio muke'

>>Da je bacio bombu ili ukrao novac, gulio bi krumpir, ali za milosrđe – milosti nema

>>'Odlučio sam ne liječiti se od tumora, spremno čekam Božju i vašu kaznu'

Komentara 22

RI
Ringo
21:16 26.11.2014.

Tko nije bio u njegovoj situaciji nema ga pravo osuđivati. Nedaj Bože nikome nešto slično.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
21:02 26.11.2014.

Naravno čovjek je već ispaštao i prije samog čina. Velika ljubav je za to bila potrebna.

Avatar The Knight Plums
The Knight Plums
22:19 26.11.2014.

Strasno covjek i zena su imali posao i imali mogucnost da si skoluju djecu, politicari su zakuhali rat i za vrijeme rata trkeljali za karijerama a svoju djecu skolovali van drzave a ova plemenita obitelj je na prvu liniju bojisnice i branila drzavu, nakon rata ova jadna obitelj zivi od mrvica i jedva prezivljava a politicari imaju masnu placu povlastice i skolovanu djecu koju namjestaju na polozaje. - - - - - Probudite se ljudi bojkotirajte glasanje i skidajte placu i povlastice politicarima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije