Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA REMORKER

Premilovac i Komerički umjesto zatvora dobili rad za opće dobro, Rodić i Mrakovčić Grubić dobile uvjetne kazne

Vidošević
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
25.11.2015.
u 10:20

O osnovanosti optužnice protiv Vidoševića optužno vijeće raspravljat će sutra

Četvero od ukupno devetoro okrivljenika predvođenih bivšim predsjednikom HGH Nadanom Vidoševićem optuženih u aferi Remorker nagodili su se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

U zamjenu za priznanje krivnje na kaznu zatvora od godine dana, koja je zamijenjena radom za opće dobro, nagodili su se Igor Premilovac i Davor KomeričkiPremilovac mora u roku od 15 dana od pravomoćnosti ove odluke vratiti protupravnu imovinsku korist od 2,9 milijuna kuna.

Na uvjetne kazne s USKOK-om su se nagodile vlasnica tvrtke za posredovanje nekretninama Vesna Rodić i vlasnica tvrtke za trgovanje umjetninama Jasna Mrakovčić Grubić. Potonjoj je izrečena i sporedna novčana kazna od 50.000 kuna i mora platiti 750.000 kuna tvrtki koju je oštetila.

O osnovanosti optužnice protiv Vidoševića, kojeg USKOK tereti za izvlačenje 36 milijuna kuna u HGH od 2006. do 2011., optužno vijeće raspravljat će sutra.

- Ne znam motive ovih ljudi da me terete. Uvjeren sam da cu srušiti optužnicu i da ce mi se država morati ispričati - rekao je Vidošević.

>> Kako su tvrtke plaćale milijune da bi dobile posao izgradnje cesta

>> Političari i direktori koji su izlazili s crnim vrećicama u rukama

Komentara 5

SA
Samoborac74
11:56 25.11.2015.

Da li mogu opljačkat banku, priznat krivnju, radit godinu za opće dobro i zadržat 3.000.000 kn?

DU
Deleted user
11:47 26.11.2015.

Možda bi se malo trebalo pozabaviti savjetnicom za nekretnine i općenito našom gruntovnicom. Zemljišno knjižna referentica zagrebačke gruntovnice nije više htjela raditi za činovničku plaću i bocu pića ako nekome preko reda riješi predmet te osniva svoju agenciju koja sređujee zemljišno knjižno stanje. Sada je ona ta koja nudi prigodne darove za rješavanje preko reda. Za svoj rad naplaćuje solidne tarife. Da je u pravosuđu sređena situacija ovakve osobe ne bi imale šanse.

BF
bf2
13:55 26.11.2015.

Sudjeluješ u pljački teškoj 36 milijuna,i dobiješ rad za opće dobro i uvjetnu...živjelo hrvatsko pravosuđe! za početak pljenidba čitave imovine,ako budeš dobar i surađuješ,dobiješ samo 10 godine,ako ne onda duplo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije