Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Premilovac:

'Donijeli su mi 10.000 eura i rekli da će šef dalje sve riješiti, no ja sam taj iznos smatrao uvredljivim'

Igor Premilovac i Nadan Vidošević
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
23.03.2017.
u 14:53

Nakon što je odbio tih 10.000 eura između njega i HGK više nije bilo nikakve komunikacije, a kazao je da više nije komunicirao ni sa Zdenkom Peternel

- Dubravko Kovač bio je moj dubiozni prijatelj kojeg sam upoznao 2007. Bili smo relativno dobri, no radilo se o prevarantu koji je osim mene prevario mnoge poznate Hrvate. Povjerio sam mu u kakvoj sam situaciji s HGK, pa mi je on rekao da poznaje Vidoševića, dao mi je njegov broj koji sam ja kasnije iskoristio za nešto drugo. Osim toga kazao mi je da bi možda mogli tražiti novac, kako bi se neki moj budući iskaz, poput ovog, pred nekim tijelima "prilagodio". Par dana nakon toga nazvao me je Komerički te mi je kazao da je šef poludio i da prekida sve poslove sa mnom i s Komeričkim te da će šef preuzeti "hendlanje" mene - kazao je među ostalim u nastavku svog svjedočenja Igor Premilovac.

On je drugi dan za redom sjeo na klupu za svjedoke zagrebačkog Županijskog suda, kako bi svjedočio u nastavku suđenja Nadanu Vidoševiću i ostalima optuženima u aferi HGK - Remorker. Premilovac je kazao i kako ga je tijekom ljeta 2011. netko tražio da se nađu na Trgu bana Jelačića.

- Ta mi je osoba u kunama donijela 10.000 eura te je rekla da će šef sve dalje riješiti. Ja sam u glavi imao neku drugi cifru, pa sam tu smatrao uvredljivom. Ostavio sam tu vrećicu u Gradskoj kavani te sam sjeo na skuter i otišao - kazao je Premilovac.

Pojasnio je da nakon što je odbio tih 10.000 eura između njega i HGK više nije bilo nikakve komunikacije, a kazao je da više nije komunicirao ni sa Zdenkom Peternel. Premilovac je kazao i da je tijekom 2012. on odlučio stupiti u kontakt s Vidoševićem i Peternel , pa je, kako je kazao Vidoševiću slao anonimna pisma.

- U njima sam im opisivao ozbiljnost situacije u kojoj bi se mogli naći, ako ne postignemo dogovor, no ništa se nije dogodilo. U tom periodu ludila putem svojih komunikacijskih kanala slao sam im poruke SMS-om i mejlom. Pokušao sam stupiti u kontakt s njima jer sam mislio da je to važno za rješavanje situacije - kazao je Premilovac.

Pojasnio je potom da je na kraju tih anonimnih pisama pisalo "Sjever/dan/podmornica" te da je mislio kako će netko to povezati s tvrtkama s kojima je radio. Potom su mu predočene mejl poruke koje je slao, a Premilovac je potvrdio njihovu autentičnost. Neke od njih poslao je s tuđe adrese koja je ostala otvorena nakon što je sjeo za kompjuter u nekom lokalu u Arena centru.

Što se tiče svog poznanstva s Vidoševićem, Premilovac je kazao da je imao jedan osoban kontakt s njim i to kada je na nekom događanju Premilovac bio, kako je kazao 50. osoba od 350 nazočnih, s kojima se Vidošević te večeri rukovao.

- Upoznali se jesmo, no razgovarali nismo - kazao je Premilovac.

On bi svoje svjedočenje trebao nastaviti i danas kada će mu pitanja postavljati branitelji okrivljenika, a mogućnost da mu postavljaju pitanja imat će i optuženici.

>> Nadan Vidošević blokirano imanje iznajmljuje za vjenčanja. Najam od petka do nedjelje stoji 2500 eura

>> Nadan Vidošević: Nije grijeh imati, grijeh je nešto steći nelegalno

Komentara 3

ZV
Zvolen3
15:41 23.03.2017.

Ako ovo nije velika sramota - onda ne znam sta je ? U dvije godine ukrasti naj manje 39 milijuna kuna i nikome ništa ? Raspon opranoga novca je od 40 do 200 milijuna kuna vjerodostojno !

Avatar bosanac1951
bosanac1951
15:18 23.03.2017.

Ovakvim i sličnim marifetlucima se šalje opasna poruka odozgo nekima na položajima da rade kak i ovaj lik...Malo predstave za narod kod uhićenja, suđenje, po tiskovinama.Lik uzme dobrog odvjetnika..Ak i dobi nekaj osude to će biti gulenje krumpira za dobrobit naroda...Samo će mu na kraju reći dosta si mazno, nemoj više..Kasnije će se dogovoriti kak da dio love prebaci njima....naime u talu su.

DU
Deleted user
10:29 24.03.2017.

to je hr elita ti i takovi nas rodoljubi harace 25 god. da ima pravde bili bi svi u zatvoru i od tamo pjevali a ne sa slobode ti i takovi bi rebali biti kaznjeni za primjer svi poratnim kriminalcima koji su jos na slobodi ,a hrvatska javnost ocekuje pocetak rijesavanja tih problema kao i hr dijaspora koja pomno prati sto se sve to dogadja na tim prostorima i dokle gospodo mislite nas praviti slijepcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije